Yozgat Bozok Üniversitesi Yozgat Meslek Yüksekokulu Makine Bölümü öğrencileri, Konya’da açılan Konya Endüstri Zirvesi Fuarı’nı gezerek gelişen son teknolojileri yakından görme imkanı buldu.
Konya’da 24 ülkeden 525 firma ve bin 546 markanın stant açtığı fuara Bozok Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Makine Bölümü öğretim görevlisi Abdullah Doğan ve son sınıf öğrencileri de katıldı. Teknolojik gelişmeleri yakından takip etme fırsatı bulduklarını belirten Doğan, kendilerine bu imkanı sağlayan üniversite yönetimine teşekkür etti. Konya fuarını her yıl takip ettiklerini belirten Doğan, özellikle bu seneki fuarda hidrolik ve pnomatik sistemler sayesinde otomasyon ağırlıklı bir makine fuarı gördüklerini söyledi.
Fuarda Yozgat Meslek Yüksekokulu 2000 yılı mezunlarından Bülent Doğan isimli öğrencinin mezun olduktan sonra Konya’da bin metrekare kapalı alanda, 50 kişinin çalıştığı bir firma kurmuş olmasını ve bu firmanın başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerine otomasyon projeleri ürettiğini görmelerinin de kendilerini gururlandırdığını kaydetti.