Özgür ALTUNCU - Gülseli KENARLI - Cemal KÖYÜK - İdris TİFTİKCİ - İhsan YALÇIN / İstanbul, () - BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, Yenikapı'da düzenlenen "Milyonlarca Nefes Teröre Karşı Tek Ses" mitinginde yaptığı konuşmada, "Türkiye üzerinde operasyon yapmak isteyenler bilsinler; biz buradayken Türkiye'nin bir santimetre karesini bile böldürtmeyiz ve ayırmayız. İşte milyonlarca nefes ve al bayraklar böyle diyor. Biz nefes alıp verirken bu ülkenin üzerinde oynanacak her türlü oyunu bozarız" dedi.

Davutoğlu, 1 Kasım'a doğru giderken bir taraftan seçim güvenliğinin sağlanacağını, bir taraftan da huzur ve demokrasi operasyonlarına devam edileceğini vurguladı. Ülkenin her yerinde mutlak anlamda huzur hakim olana kadar mücadelenin süreceğini belirten Başbakan, şöyle devam etti:

"Hiçbir sivil vatandaşımız, Doğu ve Güneydoğulu kardeşlerimiz merak etmesin, devletine milletine güvensin. Bu operasyonlar sırasında hiçbir vatandaşımızın zarar görmemesi için bütün güvenlik güçlerimiz büyük bir titizlikle çalışıyor. Bütün vatandaşlarımızın tek bir kılı bile bize emanettir. Kutsal bir emanettir. Tek bir saç teline dahi dünyayı feda ederiz. Ülke genelinde operasyonları yürütürken vatandaşlarımızın özgürlük alanına mutlak saygı gösterilecek. Onun için bu operasyonun diğer bir ayağı huzur ve demokrasi. Bu

çeteler hem huzur hem demokrasi hem de birliğimize kastetmişlerdir. Şimdi biz seçim güvenliğini de sağlayarak, 1 Kasım'a doğru demokrasiyi yeniden ayakları üstünde kalıcı kılacağız."

"KARDEŞLİĞİMİZİ PEKİŞTİRELİM"

Davutoğlu, vatandaşlara üç mesaj vermek isteğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Bir, kim ne yaparsa yapsın kardeşliğimizi pekiştirelim, kardeşliğimizi hakim kılalım. Kimse bir diğer kardeşine 'Sen Türk müsün, Kürt

müsün, Doğulu musun Batılı mısın, Kuzeyli mi Güneyli misin?' diye sormasın. Allah'ın sormadığı soruyu siz sormayın. Bazı çeteler Doğu'da, Güneydoğu'da, oradaki kardeşlerimize zulüm ederken, Batılı şehirlerdeki Kürt kardeşlerinizi potansiyel bir suçlu olarak görmeyin, aksine bağrınıza, yüreğinize basın. 'Türk-Kürt kardeştir' deyin. Kürt kardeşlerim kendilerinin hiçbir şekilde ayrımcılığa tabi kalmayacaklarını bilsin. Türk-Kürt kardeştir, ayrım yapan kalleştir. İşte en güzel slogan. Kardeşliğimizi pekiştirelim. Mübarek Kurban

Bayramı yaklaşıyor. Nefislerimizi kurban edelim, ama kardeşlerimizi kurban etmeyelim. Herkes bir komşusuna selamla mukabelede bulunsun. Bayram ziyaretleri yapalım. Doğulu Batılıya, Batılı Doğuluya, Sünni Alevi'ye, Türk Kürt'e bayramda bir başka güzel baksın. Deyiniz ki, eti tırnaktan kim ayırabilir? Allah için kardeşlik deyin."

"DEVLETİMİZ HER BİR VATANDAŞINI AZİZ BİLİR"

Davutoğlu, ikinci mesajını verirken de, "Devletimiz her bir vatandaşını aziz bilir, onları korumak için ne gerekiyorsa yapar. Türkiye üzerinde operasyon yapmak isteyenler bilsinler ki, biz buradayken Türkiye'nin bir santimetre karesini bile böldürtmeyiz ve ayırmayız. İşte milyonlarca nefes ve al bayraklar böyle diyor. Biz nefes alıp verirken bu ülkenin üzerinde oynanacak her türlü oyunu bozarız" ifadesini kullandı.

Başbakan, üçüncü mesajının da özgürlükleri mutlak anlamda yaşatmak olduğunu vurgulayarak, konuşmasını şöyle tamamladı:

"1 Kasım seçimlerine gidiyoruz. Herkes özgürce oyunu kullanacak. Kimse geçen seçimlerde Doğu ve Güneydoğu'da olduğu gibi baskı altında oy vermeyecek. Her kardeşimin iradesini kullanmasını istiyorum. İşte şimdi gün bugündür. Ayağa kalkmaya var mısınız, ey Mezopotamya, Fırat, Dicle, Rumeli, Kafkasya ve Orta Asya'nın çocukları, ayağa kalmaya hazır mısınız, kardeşlik demeye var mısınız? Hep beraber özgür Türkiye'de omuz omuza eşit bir şekilde yürümeye ve büyük Türkiye'yi inşa etmeye hazır mısınız? Al bayrağı dünyanın her yerinde gururla

dalgalandırmaya, nefesleri nefeslere katmaya, yürekleri yüreklerle buluşturmaya hazır mısınız? Allah yüreğinizi kavi, nefesinizi daim kılsın."