Kuzey Kore, ömür boyu ağır iş cezasına çarptırdığı Güney Kore doğumlu Kanadalı papaz Hyeon Soo Lim’i kefaletle serbest bıraktı.

Kuzey Kore, Güney Kore doğumlu Kanadalı papaz Hyeon Soo Lim’i devlete karşı suç işlemekten suçlu bulmuş ve ömür boyu ağır iş cezasına çarptırmıştı. Kuzey Kore, bugün Kanadalı papazın serbest bırakıldığını duyurdu. Açıklamada, “Kanadalı sivil Lim, Kuzey Kore Merkez Mahkemesinin 9 Ağustos’ta aldığı karara bağlı olarak kefaletle serbest bırakıldı” denildi.

Kanada’nın en büyük kiliselerinden birinde hizmet veren Hyeon Soo Lim, 2015 yılının Aralık ayında ömür boyu ağır iş cezasına çarptırmıştı. Kuzey Kore’ye ziyareti sırasında kaldığı otelden propaganda tabelası çaldığı gerekçesiyle 15 yıl ağır çalışma ve hapis cezasına çarptırılan ABD’li üniversite öğrencisi Otto Warmbier (23) ise 17 ay hapis yatmış ve koma halindeyken serbest bırakılmıştı. Warmbier daha sonra hayatını kaybetmişti. Üniversite öğrencisinin ailesi oğullarının Kuzey Kore’de korkunç işkence gördüğünü ifade etmişti.