Kastamonu’nun Tosya ilçesinde Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında camileri ziyaret eden öğrenciler, sordukları sorularla imamları terletti.

Çocuk ve Cami Buluşması kapsamında Fevzi paşa İlkokulu 4’nci sınıf öğrencileri sınıf öğretmenleri ile birlikte Abdürrezzak Camisini ziyaret etti. Öğrencilerin cami ziyaretinde İlçe Baş vaizi Muhsin Özdemir çocuklara camiyi tanıttı. Öğle namazı kılınışını da izleyen öğrenciler, namaz bitiminde İlçe Baş Vaizi Muhsin Özdemir’e merak ettikleri soruları sordu. Öğrencilerin ilginç soruları karşısında ilçe Baş vaizi soruları cevaplamakta zorlandı.

İlginç sorulardan birini hocaya yönelten Fevzi Paşa ilköğretim okulu 4. sınıf öğrencisi, "Hocam biz şimdi camiye geldik hani Allah nerede?" diye sordu. Baş Vaiz soru karşısında ilk önce kısa süreli şaşkınlık yaşasa da, "Allah her yerdedir. Bizler dünya gözü ile Allah’ı göremeyiz ama Allah bizi görür" diyerek cevapladı. Bir başka öğrenci ise "Biz camide namaz kılınca Allah’ın huzuruna mı çıkıyoruz?" diye sorunca Özdemir, "Maneviyatta çıkıyoruz ama fiziki olarak çıkmıyoruz" diye cevapladı.

Öğrencilerin soruları karşısında zorlanan ilçe Baş Vaizi Muhsin Özdemir çocuklarla cami içinde hatıra fotoğrafı çektirerek cami ziyaretinden dolayı öğrencilere teşekkür etti.