Adıyaman Sümerevler Mahallesi Öğrenciler İlkokulu’nda velilere Aile Eğitim Programı düzenlendi.
Öğrenciler ilkokulu 1/B sınıf öğrenci ve velilerine uygulanan eğitim sınıf öğretmeni Muhammed Karaaslan ve Halk Eğitim Öğretmeni Ülkü Avşar tarafından gerçekleştirildi.
Eğitim hakkında bilgiler veren Muhammed Karaaslan, eğitimlerinin 14 hafta boyunca süreceğini belirterek velilerin yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını söyledi.
Karaaslan konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Aile eğitim programımız 7-11 yaşları arası öğrencilerimizi ve öğrenci velilerimizi kapsıyor. Milli Eğitim Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen bu program, 0-18 yaş arasında çocuğu olan ailelere yönelik dört farklı yaşa grubunda hazırlanmış bir ‘Aile Eğitim Programı’dır. Bu dört yaşa grubu programdan birisi olan 7-11 yaşa aile eğitim programı 14 oturumdan oluşan 14 haftalık bir programdır. Hafta bir gün iki-iki buçuk saat süren toplantılarla uygulanıyor. Velilerimizin bu programa katılmakla çocukları için çok önemli bir davranışta bulunuyorlar. Velilerimiz, çocuklarının sağlıklı bir şekilde gelişmelerini sağlamak için yeni bilgiler öğrenecek, yeni tecrübeler kazanacaklar. Bu anlamda velilerimizin hazırladığımız bu eğitim programına ilgileri biz öğretmenleri daha da motive etti. Katılımlarından dolayı tüm veli ve öğrencilerimize teşekkür ederim. Program sonunda velilerimize katılım belgesi vereceğiz.”