VALİ DAĞLI'YA ZİYARET

TOBB Başkan Yardımcısı ve Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, TSO Meclis Başkanı Haluk Akyüz ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan Samsun TSO heyeti, 30 Ağustos-04 Eylül 2022 tarihleri arasında ilimizin ev sahipliğinde ve 900 bin kişinin katılımıyla başarılı bir şekilde gerçekleştirilen dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST KARADENİZ’e emek ve katkıları dolayısıyla Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı'ya teşekkür ziyaretinde bulundu.

İLİMİZE PRESTİJ KAZANDIRDI

Ziyarette, 6 gün boyunca muhteşem ve unutulmaz anların yaşandığı festivalin Samsun’a önemli bir prestij kazandırdığı ve gerek yurt içi ve gerekse yurt dışından gelen misafirlerin Samsun ekonomisine hareketlilik getirerek, otelcilik sektörü başta olmak üzere hizmet sektöründeki tüm esnafa da doğrudan katkı sağladığı ifade edildi.

DAĞLI'YA VECİHİ K-VI TABLOSU

Ziyaretin sonunda Murzioğlu ve Akyüz tarafından Vali Dağlı’ya, Türkiye’nin ilk yerli uçağını yaparak havacılık tarihine adını altın harflerle yazdıran, Türkiye’nin ilk uçak tasarımcısı ve üreticisi Vecihi Hürkuş’un ‘Vecihi K-VI’ isimli ilk Türk askeri uçağının teknik çiziminin yer aldığı tablo takdim edildi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.