Yeni Malatyaspor’da forvet oyuncusu Serkan Çalık ve defansın önemli ismi Osman Fırat, şampiyonluk için en büyük adayın kendileri olduğunu söyledi.
Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup’ta sahasında Aydınspor 1923 takımını 1-0 mağlup eden Yeni Malatyaspor’da futbolcular Serkan ve Osman camiaya umut dolu mesajlar verdiler. Tüm Malatya’nın bu şampiyonluğunu beklediğini ifade eden Serkan, “4 yıldır şampiyonluk için mücadele edilmiş ama şampiyon olunamamış. Herkes bu şampiyonluğu bekliyor. Biz elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Sahada yüreğimizi ortaya koyuyoruz. Kenetlendik. İnşallah bu şampiyonluğu Malatya’ya getireceğiz. Bu maç burada bitmiştir. 3 gün sonra Karagümrük ile oynayacağız. Onlar da iyi bir seri yakaladı. Ama dediğim gibi artık her zaman final olacak. Biz elimizden geleni yapacağız ve Allah’ın izniyle de şampiyon olacağız” dedi.
Sol bek oyuncusu Osman Fırat da şampiyon olacaklarına inandığını belirterek, “Bizim hakkımız lider olmak. Çok mutluyuz. Bu takım liderliği hak ediyor. Bizim yerimiz 2.lig değil. Ben de bir Malatyalı olarak bu takımın burada olmasından hiç mutlu değilim. İnşallah seri galibiyetler başlatırız. Artık önümüzde Karagümrük maçı var. Kritik haftalara giriyoruz. O maçları da kazanmamız gerekiyor. Bu maçta arkadaşlarım çok iyi mücadele etti. Belki çok iyi futbol oynamadık ama önemli olan bu saatten sonra galibiyet” ifadelerini kullandı.