Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ve Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik geçtiğimiz hafta etkili olan kar yağışından zarar gören mahallelerde incelemelerde bulunarak gerekenin en kısa sürede yapılacağını ifade ettiler.
Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ve Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik Manisa genelinde etkili olan kar yağışının ardından Şehzadeler ilçesine bağlı Halıtlı, Sarıalan, Belenyenice, Karayenice ve Kalemli mahallelerinde zarar gören çiftçilerle bir araya geldiler.
Kar yapışı nedeni ile oluşan zararların hızlı bir şekilde giderilmesi için gereken her şeyin en kısa sürede yapılacağını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Geçtiğimiz hafta bir kar yağışı gerçekleşti ve hava şartları olumsuz seyretti. Bunun neticesinde de bazı hemşehrilerimizin bahçelerinde, ağaçlarında zararlar meydana geldi. Şüphesiz ki Devletimizin güçlüdür, bu durumlara duyarsız kalmayacaktır. Şehzadeler ilçemizde değerli ve tecrübeli bir kaymakama sahibiz. Uzun yıllardır görev yaptığı yerlerde devlet tecrübesiyle, bilgisiyle, birikimiyle yeni Türkiye’nin örnek Kaymakamı ola bilecek değerli bir büyüğümüz var. Tüm bu konulara son derece duyarlıdır. Bizim hizmetlerimizde de bize her türlü desteği sağlıyor ve yol gösteriyor. Bu tür bir afet durumu olunca da tatil demedi, Kandil demedi bizleri de arayıp bizlerle birlikte zarar gören yerleri yerinde görmek istedi. Bu hassas tutumundan dolayı değerli kaymakamımıza çok teşekkür ediyorum. Bugün etkili kar yağışından zarar görmüş olan başka mahallelerimizde var bu gün hepsini dolaşıp zarar gören yerleri bire bir tespit etme imkanımız olacak ve yaraların sarılabilmesi için hızlı bir çalışma içerisinde olacağız” dedi.
“YARALARI EN KISA SÜREDE SARACAĞIZ”
İlçe Tarım Müdürünün kar yağışının etkili olduğu andan itibaren bakanlığa doğal afete ile ilgili bir yazı yazdığını ifade eden Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, zarar tespitinin ardından en kısa sürede yaraların sarılacağını söyledi.
Bölgede oluşan zararı görmek için Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ile birlikte bölgeye geldiklerini ifade eden Kaymakam Çorumluoğlu, “Geçen Cuma değerli valimiz ile birlikte buradaydık. Bu günde yaşanan afeti yerinde göre bilmek amacı ile belediye başkanımız, başkan yardımcılarımız ve tarım müdürümüz ile birlikte sizlerle bir aradayız. İlk karın düştüğü dakikalardan itibaren şehrin yöneticileri olarak bizlerin gözü kulağı vatandaşlarımızın çekeceği sıkıntıların ne olacağı noktasındaydı. Bu konuda gerek kaymakamlık olarak biz gerekse belediyemiz mağduriyetlerin önüne geçebilmek için hızlı bir çalışma içerisinde olduk. Bildiğiniz gibi bu tür durumlar tabii afetlerdir. Bizler bu konuda gerekli tedbirlerimizi alıyoruz. Ancak zarar gören çiftçilerimizin de olduğunu biliyoruz. Karın yağdığı ilk gün itibarı ile İlçe tarım müdürümüz bu konularda bizi bilgilendirdi. Bizde gerek valilik, gerek kaymakamlık gerekse de belediye olarak ne yapabilirizi düşünmeye başladık. Bugün de oluşan zararı yerinde görmek için sizin aranızdayız. Hasar tespit ekiplerimiz havaların açılmasını bekliyorlar bu noktada pazartesi günü buralara gelip oluşan zararın tespitini sizlerle birlikte tarlanızda yapacaklar. Sizlerde çok iyi biliyorsunuz ki özellikle zeytin ağaçları bu tür kar yağışlarına dayanıklı ağaçlar değiller. Geldiğimiz güzergâhlarda gördü ki hep zeytin bahçelerinde zararlar meydana gelmiş. İlçe tarım müdürümüz bu konularda erken davranmış ve yıl kapanmadan buralarda yaşanan doğal afetler ile ilgili tarım bakanlığına yazıları yazmış. Böylece sizlerin görmüş olduğu zararlar 31 Aralık tarihine kadar geçerli olan bakanlar kurulu kararına yetişmiş durumdadır. Zarar tespitlerinin ardından en kısa sürede bizler devlet olarak bu yaraları saracağız. Ayrıca da sosyal yardımlaşma vakfımız ve belediyemiz ile yapacağımız ortak proje ile yeni bir bahçe yapmak isteyen vatandaşlarımıza da fidan desteğimiz olacak. Bununda çalışmaları sürüyor. Şükürler olsun ki ilçemiz sınırları içerisinde etkili olan kar yağışının ardından hiçbir vatandaşımızın canına bir zarar gelmemiştir. Bu bizim için sevindirici bir durumdur. Bunun dışındaki konularda da yaraların sarılması için gerekli olan tüm çalışmaları en kısa sürede yapacağız” dedi.
Vatandaşlarla yapılan sohbetin ardından zarar gören bahçeleri ziyaret eden Kaymakam Çorumluoğlu ve Başkan Çelik, kırılan zeytin ağaçları ve çöken seraları yerinde incelediler.