Ürdün Sosyal Kalkınma ve Kadın İşleri Bakanı Hala Bsaisu Lattouf’u ziyaret eden Türkiye’nin Amman Büyükelçisi Murat Karagöz, “Türkiye ve Ürdün’de kadının güçlendirilmesi, toplumsal gelişmenin anahtarını oluşturuyor” dedi.

Türkiye’nin Amman Büyükelçisi Murat Karagöz, Ürdün Sosyal Kalkınma ve Kadın İşleri Bakanı Hala Bsaisu Lattouf’a resmi ziyarette bulundu. Büyükelçi Karagöz, Haziran ayında göreve başlayan Bakan Lattouf’u tebrik ederek, Türk mevkidaşı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın mesajını iletti. Karagöz, benzer sınamalarla karşı karşıya olan Türkiye ve Ürdün’de kadının güçlendirilmesinin toplumsal gelişmenin anahtarını oluşturduğunu ifade ederek, bu alanda iki ülke arasında işbirliğinin geliştirilmesinin önemini vurguladı. Karagöz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının düzenlediği EY EY Türkiye Girişimci Kadın Liderler Programına Ürdünlü kadınlardan da katılım beklediğini kaydetti.

Bakan Lattouf ise Türkiye ile işbirliği yapmaktan memnuniyet duyacaklarını, T.C Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının aile danışmanlığı konusu başta olmak üzere geliştirdiği çeşitli toplumsal projeler konusunda bilgi sahibi olduğunu ve bu alanda Türkiye’nin tecrübelerinden yararlanabileceklerini ifade etti.