Afyonkarahisar Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Afyonkarahisar Öğretmenevi ve Satranç Federasyonu İl Temsilciliği ortaklığıyla düzenlenen “Ulusal Egemenlik Öğretmenevi Satranç Turnuvası” 213 sporcunun katılımıyla gerçekleşti.
Turnuva, 25-26 Nisan 2015 tarihleri arasında, genel, küçükler ve yıldızlar olmak üzere 3 farklı kategoride toplam 213 sporcunun katılımıyla yapıldı. Genel kategoride dereceye girenlere ödüllerini İl Gençlik Spor Şube Müdürü İsmail Barın verirken, Küçükler kategorisinde ödülleri Okul Sporları Federasyonu İl Temsilcisi Muhammed Doğan ve Minikler kategorisinde de, Satranç Federasyonu İl Temsilcisi Alptuğ Akyıldız takdim etti.
Afyonkarahisar Öğretmenevi Müdürü Lokman Özkul, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftasında böyle bir turnuva yapmaktan dolayı gururlu olduklarını ve turnuvalarının da büyük bir katılım ve coşkuyla gerçekleştiğini söyledi. Çocukların yüzündeki sevincin ve gülümsemenin her şeye değdiğini ifade eden Özkul, Turnuva Direktörü Satranç Federasyonu İl Temsilcisi Alptuğ Akyıldız’a ve görev yapan hakemlere teşekkür etti.