Paris’teki dünyaca ünlü Louvre Müzesinde düzenlenen Uluslararası Plastik Sanatlar etkinliğinde altın madalya kazanan ressam Reyhan Uludağ, Alaçatı’da kişisel sergi açtı.

Doğa, insan ve yaşamın genel hatlarını soyut biçimde tuvale aktaran Ressam Reyhan Uludağ, ’Rengibahar’ adını verdiği kişisel sergisini Alaçatı’da Peri Art Sanat Galerisinde açtı. Uludağ’ın eserleri, yoğun ilgi gördü ve ziyaretçilerin dikkatini çekti.

Günümüzün hep tartışılan ’özgürlük’ kavramının kendisini de etkilendiğini ve resimlerine yansıttığını ifade eden ressam Uludağ, "Bu konu da benim idealim birbirimizin özgürlüklerine saygılı olarak her bireyin özgür olması ve düşündüklerimizi söyleyebilmek ya da ifade edebilmek, kimi zaman şaha kalkmış bir at gibi özgür ve cesur olabilmek. Bunu ifade edebilmek için atlar resimlerimde kimi zaman tek başına kimi zaman grup olarak özgürce koşuyorlar. Resimlerimde ki balerinler de yine özgürlüğü sembolize etmelerinin yanında modern ve özgür kadına da dikkat çekiyor" dedi.

Yurt dışı ve yurt içinde birçok kişisel sergiler açan ressam Uludağ, performansıyla birçok ödül aldı. Reyhan Uludağ’ın, çok sayıda jürili resim yarışmalarında da eserleri sergilendi ve en sonda Paris’teki dünyaca ünlü Louvre Müzesinde düzenlenen Uluslararası Plastik Sanatlar etkinliğinde altın madalya kazanmıştı.