Bartın'da etkili yağmurun yol açtığı sel felaketi nedeniyle çok sayıda ev ve iş yerini su basmış bazı yollar ulaşıma kapanmıştı. Otobüs, minibüs ve araçlarda mahsur kalan 83 kişi, AFAD ile Sahil Güvenlik Amasra Grup Komutanlığı ekiplerince kurtarılmıştı. Ekipler otobüs ve otomobillerde bulunan toplam 83 kişiyi iş makineleri ve botlarla kurtardı. Korku dolu anlar kameralar tarafından saniye saniye görüntülendi.
Kurtarılan yolculardan Savaş Ekeri, ucuz atlattıklarını belirterek yaşadığı anları şöyle anlattı: 

“Birileri gelip sizi kurtaracak bunu biliyorsunuz, sabah erken saatlerde 155, 156, sahil güvenlik dahil her yeri aradım. Vali Nusret Dirim her 4 dakikada bizi aradı. 'Korkmayın, merak etmeyin, geliyoruz, ekipler yolda' dedi. Biz kendimizi hiç yalnız hissetmedik. Herkes birbirine destek oldu. Otobüs şoförü herkesi içeri aldı ve ikramlarda bulundu. Çok şükür kurtulduk” dedi.
Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait helikopterle karayolu ile bağlantısı kesilen bölgelere gıda malzemeleri gönderildi. 3 sorti yapan askerler Kurucaşile ilçesine bağlı Meydan ve Aydoğmuş köyüne helikopterle 400 ekmek, 250 litre su, Çayaltı köyüne 400 ekmek, 150 litre su, Kavaklı köyüne de 400 ekmek, 350 litre su ulaştırdı. Vatandaşların kurtarılma anı kameralara yansıdı.