Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı’nın koordinasyon ve desteği ile tarımsal yeniliklerin yaygınlaştırılmasına yönelik İl Müdürlüğü ve Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü işbirliği ile yürütülen “Farkındalık Oluşturma ve Tanıtım Projesi” kapsamında çiftçi inceleme gezisi yapıldı.

Erzurum ve Bayburt illerinden gelen teknik eleman ve çiftçilerimizin katılımıyla gerçekleşen program dahilinde; Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığını temsilen katılan M. Metin Karahan, ülkemiz genelinde uygulanan projeli yayım faaliyetleri hakkında bilgi verirken, söz konusu projeler kapsamında yer alan “Farkındalık Oluşturma Projesi”nin önemine vurgu yaparak, önümüzdeki yıllarda yayım konusunda yapılacak olan proje sayısının yüzde 50 oranında artacağını belirtti.

Daha sonra Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Hayvancılık Bölümü teknik elamanları tarafından bölgemizde küçük ve büyük baş hayvancılık ile arıcılık konularında yapılan çalışmalar hakkında konu uzmanı araştırmacılar tarafından çeşitli bilgiler verildi.

Gezinin öğleden sonraki bölümünde ise; enstitünün hayvancılık ünitelerinde bulunan açık ve yarı açık ahır üniteleri, süt sağım ünitesi, buzağı bakım ünitesi ve buzağı kulübeleri gezdirilerek çiftçilerimizden gelen sorular cevaplandırıldı.

Çiftçilerimizin gördükleri ve yaptıkları işleri daha kolay ve benimseyerek uyguladığı düşüncesinden hareketle; DATAE tarafından organize edilen 2013 yılının bu son çiftlik gezisi Enstitü Müdürü Şerafettin Çakal’ın katılımcılara teşekkürü ile tamamlandı.