İZMİR, () - HIRİSTİYANLARIN Meryem Ana Yortusu, İzmir Ortodoks Cemaati tarafından Basmane'deki tarihi Aziz Vukolos Kilisesi'nde yapıldı.
1922 Yılından bu yana ilki geçen yıl olmak üzere ikincisi düzenlenen ayini İzmir Aya Fotini Rum Ortodoks Kilisesi Başrahibi Pater Kyrillos Sykis yönetti. Meryem Ana'nın göğe yükseldiği ve cennete kabul edildiği gün olması nedeniyle Hıristiyanlar tarafından bayram olarak kutlanan günde düzenlenen ayine İzmir'deki Ortodoks Rum Cemaati'nin yanı sıra Yunanistan, İngiltere ve Rusya'dan da Ortodokslar katıldı.
BASMANE'DE İKİCİ AYİN
Restorasyonu İzmir Büyükşehir Belediyesi'nce yapılan Aziz Vukolos Kilisesi'nde düzenlenen Meryem Ana Yortusu, katılanların kilise içine girerek mum yakmaları ve dua etmeleriyle başladı. Ayinde daha sonra Başrahip Pater Kyrillos Sykis tarafından ilahi ve dualar okundu. Ayin sonunda kutsal sayılan haç tütsü eşliğinde kilisenin etrafında tur atıldı. Tören sonunda konuşan Başrahip Sykis, Basmane'deki Aziz Vukolos Kilisesi'nin kültürlerindeki yerine ve dini önemine değinerek, "Meryem Ana Yortusu biz Ortodokslar için en büyük ve kutsal yortulardan bir tanesi. Atalarımızın yaşamış olduğu topraklarda atalarımızın inşa ettiği bir mabette dua ediyor olmak büyük bir onurdur. İzmir'in koruyucu Azizleri için yapılmış bu tarihi binada bu özel günleri kutlamaktan da onur duyuyoruz. Bu özel günleri burada kutlamamızda destek olan herkese teşekkür ediyoruz" dedi.
BAŞKAN PEKDAŞ'TAN BARIŞ MESAJI
Ayinin sonlarına doğru kiliseye gelen Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'a da teşekkür eden Sykis, her zaman yanlarında büyük bir sevgi ve dikkatle durduğunu dile getirerek, kendisine teşekkür plaketi armağan etti. Başkan Pekdaş da yaptığı konuşmada, "Bugünler insanlık değerlerinin unutulmadığı, evimizde barışın ve sevginin hakim olması gereken günler. İzmir kültürünü, İzmir'i biz birlikte yarattık. Kentler kültürleriyle, geçmişte bıraktıkları izlerle vardır. Bizlere düşen bu birlikte yaratılan izleri birlikte devam ettirmektir" dedi.
Aziz Vukolos Kilisesi'nde kutlanan Meryem Ana Yortusu sonunda katılanlara kutsanmış ekmek ikram edildi.

FOTOĞRAFLI