GÜMÜŞHANE (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen "Tecrübe Konuşuyor" Projesi kapsamında milli karateci Serap Özçelik ve spor spikeri Yalçın Çetin, Gümüşhaneli gençlerle bir araya geldi.

Kültür ve Turizm Müdürlüğü Kültür Merkezi Salonu'nda düzenlenen ve moderatörlüğünü Erdoğan Arıkan'ın yaptığı programda, Çetin ve Özçelik katılımcılarla tecrübelerini paylaştı.

Özçelik, karate yapmaya karar verdiğinde annesinin "karate erkek sporu" diyerek karşı çıktığını belirterek, "Babam her zaman destek oldu. Belli bir müddet sonra annemi de ikna ettim. Antrenmanlarımı her zaman düzenli gerçekleştirdim. Derslerimi de aksatmadım çünkü öyle bir durum olursa ailemin karate yapmama izin vermeyeceğini biliyordum. İkisini bir arada yürütmeye çalıştım" dedi.

Katıldığı müsabakalarda derece elde edince daha özenli çalışmaya başladığını anlatan Özçelik, "Özverili çalışma sonucunda buraya geldim çok şükür. Dibe vurduğumda, 'artık olmaz' dediğimde dahi çalışmayı bırakmadım. Hiç bıkmadan çalıştım, eksiklerimi buldum. Çalışmalarımın sonucunda da çok şükür dünya şampiyonluğu geldi. Dört yıl üst üste Avrupa'da final oynadım, üç Avrupa şampiyonluğum var" ifadesini kullandı.

Özçelik, Bakü'de ilk defa düzenlenecek 2015 Avrupa Oyunları'na hazırlıkları sürdürdüklerini vurgulayarak, "Önümüzdeki sene Avrupa Şampiyonası, ardından Dünya Şampiyonası var. Hedefler hiç bitmiyor, her sene yenisi ekleniyor. O yüzden durmak yok, yola devam" diye konuştu.

Yalçın Çetin ise 6-7 yaşından itibaren spor spikeri olmak istediğini belirterek, "Babamın yanı başında oturur, adeta sihirli bir kutu olan radyonun içinden gelen sesleri dinlerdim. Spikerliğe o yaşlarda aşık oldum. Lise yıllarında yatılı okulda arkadaşlarımın isteğiyle radyo tınısı veren darbukanın arkasından maç anlatırdım. Beni dinleyenlerin sayısı arttıkça, bu işe adım atabileceğimi fark ettim" dedi.

Program, protokol üyeleri tarafından Özçelik, Çetin ve Arıkan'a çeşitli hediyeler verilmesinin ardından sona erdi.