SON DERECE TEHLİKELİ

Genel Menajer Mustafa Aztopal, TFF’nin açıkladığı TFF 3 ve 2. Lig'in 18 Temmuz’da oynatılması kararını değerlendirdi. Yılport Samsunspor Genel Menajeri Aztopal, “Biz baştan beri, ‘Maçlar oynatılacaksa biz de oynar o şekilde şampiyonluğumuzu ilan ederiz. Maçların Temmuz ve Ağustos aylarındaki sıcaklarda oynanması sağlık açısından birçok problem teşkil edecektir. Ligdeki stadyum şartlarını düşündüğümüz zaman ışıklandırmanın olmaması, birçok müsabakanın sıcağın altında oynanmasını gerektirecek. Ayrıca stadyumlardaki hijyenlerin yetersiz olması sağlık açısından son derece tehlikeli oluşturacak" diye konuştu.


KRİZLERİ TECRÜBEYLE AŞACAĞIZ

Yaşanabilecek krizleri tecrübeyle aşacaklarını ifade eden Mustafa Aztopal, “Gelecek sezonun planlaması konusunda da TFF 1. Lig'de yer alacak diğer takımlarına göre sıkıntı yaşayacağız. Hazırlanmak, kamp yapmak, transferleri resmileştirmek, yeni gelecek arkadaşların takıma katılması ve kaynaşması adına onlardan en az 1 ay dezavantajlı olacağız. Elbette ki biz bu süreci başkanımız, yönetim kurulumuz, hocamız ve profesyonel ekibimizin vasıtasıyla mutlaka en iyi şekilde yürüteceğiz. Tecrübelerimiz bu durumu çözmeye yetecektir. İnşallah hiç bir takım bu süreçte sağlık ve sakatlık problemleri yaşanmaz" dedi.


TAKVİM SIKIŞIKLIĞI YAŞANACAK

Şampiyonluğu perçinleyerek ilan etmek istediklerini dile getiren Aztopal, "TFF’nin kararı hem geciktirmesi hem de plansız hale getirmesi noktasında ister istemez bir takvim ve aksiyon sıkışıklığı yaşayacağız. Hem sezonun kalan maçlarının yönetilmesi konusunda her türlü planlamayı yaparak ligi tamamlayacağız hem de yeni sezonun başlangıcıyla ilgili her türlü planlamayı yapacağız. Takımımız 15 gündür çalışıyor. Teknik ekibimiz nezaretinde ilk maçın oynanacağı güne kadar en iyi şekilde hazırlanıp, kalan maçlarımızı tamamlayıp, şampiyonluğumuzu perçinleyerek ilan edeceğiz” ifadelerini kullandı.