SALVADOR DA BAHİA /

Brezilya'nın Salvador Da Bahia şehrinde sona eren Dünya Gençler Güreş Şampiyonası'nın son gününde mindere çıkan milli güreşçi Yunus Emre Dede, bronz madalya kazanarak dünya üçüncüsü oldu. Türkiye, toplamda 1 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya ile organizasyonu tamamladı.

Dünya Güreş Birliği (UWW) bünyesinde yapılan Dünya Şampiyonası'nın son 2 gününde serbest stilde mücadele eden sporculardan 120 kiloda Yunus Emre Dede, ilk tur maçında Belarus rakibi Vitali Pesniak'ı 9-5 ile geçti. Mısırlı Khaled Omr Zaki'yi 10-0'lık skorla sayı tuşu ederek çeyrek finale yükselen Dede, İranlı Amin Taheri'ye 7-2 yenilerek finalin kapısından döndü. Akşam seansında Rus sporcu Krivtsov Ravel'i 8-5 mağlup eden Yunus Emre Dede, bronz madalyayı boynuna geçirerek kürsünün üçüncü basamağında yer aldı.

Kadınlar kategorisinde kürsüde yer alamayan, grekoromen stilde ise Ali Cengiz ile altın, Burhan Akbudak ile gümüş, Osman Yıldırım ile bronz madalya kazanan Türkiye, serbest stilde de Yunus Emre Dede'nin elde ettiği bronz madalyanın ardından toplamda 1 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya ile şampiyonayı tamamladı.