İstanbul Büyükçekmece'de Eczacıbaşı Holding'e ait helikopter tv kulesine çarparak düştü. Kazada 4'ü Rus vatandaşı 5 kişi hayatını kaybetti. 2 kişiye ise ulaşılamıyor.

Kazayla ilgili Rusya cephesinden ilk açıklama geldi. Rus Dışişleri Bakanlığı, helikopter kazasında 4 Rus vatandaşının öldüğünü doğruladı.

İSİMLERİ BELLİ OLDU! 
Helikopterde de 2 pilot, 4 yabancı misafir, 1 Türk yolcu vardı. 4 yabancı Rusya vatandaşıydı. Kazada hayatını kaybedenlerin isimleri şöyle: Alaaddin Nacar (Kaptan pilotun), Ahmet Bulut(Pilot), Eczacıbaşı Vitra Rusya Genel Müdürü​ Salim Özen, Rusya vatandaşları; Aleksandır Vanin, Igor Kochergin, Luidmina Churova, Elena Badraga.

BÜLENT ECZACIBAŞI OLAY YERİNDE AÇIKLAMA YAPTI
Helikopterin düştüğü yere gelen Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı açıklama yaptı. Helikopterin nasıl düştüğüne ilişkin henüz kesin bir bilginin olmadığını belirten Eczacıbaşı, "Olay nasıl ortaya çıktı şu an bilmiyoruz. İncelenince biz de öğrenmiş olacağız. Kaza nasıl oldu? Neden ortaya çıktı şu anda bilmiyoruz" dedi.
 
"HELİKOPTER TAM DONANIMLIYDI"
Helikopterde bulunanlar hakkında da bilgi veren Bülent Eczacıbaşı, "Bir yöneticimiz vardı. Bir Rusya’daki yöneticilerimizin temsilcisi olan arkadaşımız vardı. Ayrıca Rus konuklarımız, müşterilerimiz vardı. Fuar nedeniyle davet ettiğimiz 4 misafirimiz vardı. Tabi 2 tane de pilotumuz var. Atatürk Havalimanı’ndan havalandığını biliyoruz. Sanırım Bozoyük tesislerimize gidiyordu. Tam donanımlı bir helikopterdi" diye konuştu.