MKE Ankaragücü, TFF 1. Lig’in ikinci haftasında pazar günü deplasmanda Altınordu ile oynayacağı maçın hazırlıklarına başladı.

TFF 1. Lig’in ikinci haftasında 20 Ağustos Pazar günü İzmir Atatürk Stadyumu’nda Altınordu ile karşılaşacak olan Başkent ekibi, hazırlıklarını bugün yaptığı tek antrenmanla sürdürdü. Antrenman öncesi basın mensuplarına açıklamada bulunan MKE Ankaragücü Teknik Direktörü İsmail Kartal, ligin en genç takımı ile mücadele edeceklerini belirterek, şunları kaydetti:

“İlk maçımızı kendi evimizde oynadık. Berabere kaldık. Kazanabilirdik. Kaybedebilirdik de. Gerçekçi olmak lazım. Takımın coşkusu, kazanma hırsı, inancı ve fiziksel mücadelesi bizi mutlu etmiştir. Kazanamıyorsan bu ligde en azından kaybetmeyeceksin. Biz bir puan ile ayrıldık. Bu hafta bu ligin en genç, en domino olmuş sistem takımı olan ve 6-7 yıldır alt yapıdan bu yana futbol oynayan bir takıma karşı sahaya çıkıyoruz. Deplasmanda dün akşam Elazığ ile oynadıkları maçı kazanmasını bildiler.”

Nduka Ozokwo 3-5 hafta arası sakat

Nduka Ozokwo ve Lanre Kehinde sakatlıklarının devam ettiğini belirten Kartal, “Almak istediğimiz bazı oyuncular var. Bunlar ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. 1-2 tane sakat oyuncumuz var. Nduka Ozokwo ve Lanre Kehinde sakatlıkları var. Nduka, 3-5 hafta gibi bir süre ile takımda yer alamayacak. Kehinde’nin durumu belli değil. Onun da dizinde bir problemi var. Onun haricinde baktığımız zaman elimizdeki mevcut kadro ile iyi çalışıyoruz. Hep birlikte Ankaragücü camiasını ve taraftarlarımızı mutlu etmek için elimizdeki oyuncularla elimizden gelen en iyisini yapmak için uğraşıyoruz. İnşallah hafta sonu da puan ya da puanlarla evimize gelmeyi düşünüyoruz” dedi.

Psikolojik baskıyı aşabilmek için ekstra bir çaba sarf ettiklerini aktaran Kartal, şunları kaydetti:

“Oyuncularımızı motive ediyoruz. Şuan bu oyuncuların çoğu para almadan maça çıktı. Bunu hepimiz biliyoruz. Bu oyuncuların ne kadar karakterli olduğunu, Ankaragücü’nü sevdiklerini, bizlerin de bu oyuncularla birlikte bu camiayı ne kadar severek, isteyerek geldiğimizin, burada başarılı olmak için geldiğimizin göstergesidir. Bu sorunlarla başkanımız ve yöneticilerimiz ortadan gidermek için çok çalışıyor. Bu sorunlar devam ediyor. Buna rağmen biz oyuncularımız ile omuz omuza verdik. Bunları çok da kafaya takmadan biz işimizi yapalım. Başarılı olmak için elimizdeki gerçek kadro ile birbirimize omuz vererek saygı çerçevesinde çok iyi çalışıyoruz. Bizim şuandaki en büyük enerjimiz en büyük güvencimiz taraftarımız maçlarda ve kendi içimizdeki birlikteliğimiz diyebiliriz. Diğer sorunlarımız bir an önce halledileceğini düşünüyorum.”

Teknik Direktör İsmail Kartal nezaretinde Beştepe Tesisleri’nde yapılan antrenman, taktik ağırlıklı oldu ve 1 saat 30 dakika sürdü. Isınma koşusuyla start alan çalışmalar, saha kenarında yapılan koordinasyon ve çabukluk çalışmasıyla devam edildi. Daha sonra taktik çalışmasına geçen sarı-lacivert ekip, antrenmanı taktiğe yönelik çift kale maçla sonlandırdı. Antrenmana tedavisi devam eden Nduka Ozokwo ve Lanre Kehinde katılmadı.