Batman’ın Kozluk ilçesinde faaliyet yürüten Garzan Kültür Sanat ve Turizm Derneği ile Siirt Havacılık Kulübü’nden bir grup öğretmen, 2 ay önce Kozluk ilçesinde terör saldırısında şehit düşen, müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın anısına yamaç paraşütü yaptı.

Kozluk ilçesindeki Dua Tepe mevkiinden yamaç paraşütü ile havalanan 4 öğretmen, gökyüzünde adeta sörf yaptı. Yaklaşık 3 saat süren yamaç paraşütü gösterisi Şehit Şenay Aybüke Yalçın Konuk Evi’nin bahçesinde son buldu.

"İlçemiz güzellikleri hak ediyor"

Garzan Kültür Sanat ve Turizm Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Barlık, ilçelerinin isminin terör ile anılmasından rahatsız olduklarını söyledi. Barlık, "İlçemizin adının terör eylemler ile değil, doğal güzellikleri, gelenek görenekleri, kültürel değerleri ve tarihi dokusu ile ön plana çıkmasını istiyoruz. Aybüke öğretmenimizin anısına gerçekleştirmiş olduğumuz bu etkinlik ile bir daha terör olaylarının ne ilçemizde ne de ülkemizde yaşanmamasını umut ediyoruz. Garzan-Der olarak Kozluk ilçemizde önemli bir görevi üstlenmiş bulunmaktayız. Gençlerin kahve köşelerinden uzaklaşıp, uyuşturucu ve kötü alışkanlıklara bulaşmaması için sosyal içerikli projeler hayata geçiriyoruz. Yamaç paraşütü etkinliği de bunlardan bir tanesiydi. İlçemizde yamaç paraşütü sporu için, elverişli alanlar mevcut. Siirt Havacılık Kulübünden davet ettiğimiz pilotlar ilçede keşif uçuşu gerçekleştirdi" dedi.

Kozluk ilçesinin hava akımı ve farklı pist alternatifleri bulunduğuna dikkat çeken Siirt Havacılık Kulübü üyeleri, ilçe kaymakamlığı, belediye ve gençlik spor müdürlüğü öncülüğünde ilçeye güzel bir havacılık tesisinin kazandırılabileceğini kaydetti.