Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürlüğü görevine yeni atanan Mahmut Berber’i makamında ziyaret ederek “hayırlı olsun” dileğinde bulundu.
Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Çoban’ın da eşlik ettiği ziyarette DSİ’nin bölgeyle ilgili projeleri ve yatırımları konuşuldu. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç DSİ’nin son yıllarda bölgeye gerek HES, gerekse taşkın koruma ve dere ıslah çalışmaları alanında çok ciddi yatırımlar yaptığını kaydederek "DSİ ve belediyemizle birlikte şehrimize hizmet kazandırma noktasında ne yapılması gerekiyorsa birlikte ele ele vererek bunları şehrimize kazandırmalıyız" dedi.
DSİ Bölge Müdürü Berber’in Giresunlu olmasının ve bölgeyi çok iyi tanımasının bölge açısından çok ciddi bir avantaj olduğunu belirten Başkan Genç "Sulama, gölet, dere ıslahı ve HES gibi alanlarda bölgemiz çok ciddi su potansiyeline sahiptir. Bu su potansiyelimizin en verimli şekilde değerlendirilmesi için DSİ çok ciddi yatırımlar yaparak bölge ekonomisine katkı sağlıyor. Bu şekilde hem yeni istihdam alanları oluşturuluyor hem de zengin su potansiyelimizi değerlendirmiş oluyoruz. Belediyelerin içme suyu ihtiyaçlarının da karşılanması anlamında DSİ’nin projelerine ihtiyacımız var. Belediyeler olarak bizler de DSİ’nin bu tecrübesinden ve birikiminden yararlanmak istiyoruz. Özellikle bazı mahallelerimizle aşırı yağmur sonrası oluşan su baskınlarının önlenmesi bakımından birçok projeye imza atan DSİ’nin her zaman desteğine ihtiyacımız vardır. Bölgemizin aşırı yağmurlu bölge olması bu yatırımları zorunlu kılıyor. Biz de DSİ’nin bu konulardaki uzmanlarından istifade etmek istiyoruz. Belediyemizin ve DSİ’nin işbirliği ve koordinasyonuyla iki kurum ele ele verip birçok projeyi hayata geçirebiliriz" ifadelerini kullandı.
DSİ Bölge Müdürü Mahmut Berber ise Başkan Genç’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek bölge belediyelerine imkanları ölçüsünde destek olmaya çalıştıklarını ve bundan sonra da DSİ’nin görev alanına giren konularda belediyelerin yanında olacaklarını ifade etti.