Ahmet ÜN/DİYARBAKIR, () - DEMOKRATİK Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Başkanlığı, Silvan ve Lice İlçeleri'ndeki olayları kınamak ve protesto etmek için, yarın kepenk ve kontak kapatma eylemi için çağrıda bulundu.
Silvan ve Lice İlçeleri'nde yaşanan olayları protesto etmek amacıyla DBP, Diyarbakır'da kepenk kapatma ve hayatı durdurma eylemi çağrısını yaptı. DBP Diyarbakır İl Başkanı Hafize İpek, imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:
"7 Haziran seçimlerinde istediği sonucu alamayan AKP hükümeti, savaş politikalarını devreye sokarak bölgemizden ve Kürtler'den intikam almak istemektedir. Birçok ilçemizde güvenlikli bölge ilan eden AKP'nin valileri, Silvan ve Lice İlçelerimiz'de sokağa çıkma yasağı ilan ederek, halkımıza kan kusturmaktadırlar. Silvan İlçemiz'de halka yönelik yapılan saldırıları protesto etmek ve olası yaşanabilecek katliamların önüne geçebilmek için halkımızı 26 Ağustos 2015 günü yaşamı durdurmaya çağırıyoruz. Halkımızı Silvan ilçemizdeki saldırı ve katliamları kınamak ve protesto etmek için demokratik eylemlerden olan kepenk ve kontak kapatmaya çağırıyoruz."

FOTOĞRAFLI