Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 7. Uluslararası Ankara Festivali’nde ziyaretçilerin ibadet etmesi için Fen İşleri Daire Başkanlığı’nın kurduğu dev Hacı Bayram Camii maketi ile önündeki 15 Temmuz Şehitler Anıtı, Festival’e ayrı bir anlam katıyor. Fen İşlerinin standını, 1 haftada yaklaşık 200 bin kişi ziyaret etti.

Fen İşleri Daire Başkanlığı’na ayrılan bölümün en çok beğenilen ve ilgi gören noktalarından biri, Hacı Bayram-ı Veli Camii’nin birebir benzeri dev maket oluyor. Ziyaretçiler camide hem ibadetlerini yapıyor, hem de önündeki, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önüne Fen İşleri tarafından yapılan “15 Temmuz Şehitler Abidesi”nin de dev maketiyle bol bol fotoğraf çektiriyor.

ANKAPARK’taki oyuncakların ve dev robotların da sergilendiği alanda, transformers (otorobot), dinozorlar, family coaster gibi oyuncakları, Ankaralılara tema park keyfini yaşatıyor. Özellikle hareketli dinozor maketlerinin ve timsahların bulunduğu alan (dinoland), çocukların büyük ilgisini çekiyor.

Yapımı devam eden diğer büyük projelerin maketlerinin de sergilendiği stantta kurulan otoyolda, çocuklar kumandalı araçları kullanarak, go-kart pistinde de çocuklar ve büyükler, arabalara binerek keyfini çıkarıyor.

Kurulan çalışma atölyesinde de mini kamyonlar ve iş makineleriyle çocuklara şantiye eğitimi verilirken, çocuklar hem eğlenip hem öğreniyor. Bu bölümde ayrıca iş sağlığı güvenliğiyle ilgili koruyucu kıyafetler, ekipmanlar ve çalışma alanında olması gereken uyarı işaretleri anlatılıyor.