Sivas Kongresi’nin 94’üncü yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Mustafa Kemal Atatürk’ün Sivas’a gelişi temsili olarak canlandırıldı.

Temsili Atatürk ve silah arkadaşları Aksu Parkı önünde Vali Vekili Salih Ayhan, Garnizon Komutanı Fatih Celalettin Sağır, İl Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay ve vatandaşlar tarafından karşılandı. Burada Nostaljik aracından inen Atatürk “Gelin hep beraber kongremizi başlatalım” dedi. Aksu Parkı önünde, Atatürk Caddesi güzergahı takip edilerek gerçekleştirilen yürüyüşte Atatürk’ü canlandıran Orkun Gülşen yol boyunca vatandaşları selamladı. Bayraklar ve alkışlarla vatandaşlarda Atatürk’ün Sivas’a gelişini kutladı.

Yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’nda son buldu. Gerçekleştirilen yürüyüşünün ardından Kayseri Olgunlaşma Enstitüsü tarafından "Atatürk Kıyafetleri Defilesi" düzenlendi. Defilenin ardından konuşan Vali Vekili Salih Ayhan, “Geleneksel giyim tarzıyla modern giyim tarzının farklı bir şekilde sundular ve aynı zamanda çok güzel mesajlar verdiler” dedi.

Sivas Kongresi’nin 94’üncü yıl dönümü kutlama etkinlikleri yarın düzenlenecek programlarla devam edecek.