Zonguldak Vergi Dairesi Başkanı Kazım Karaca, yapılandırılan borçların ilk taksit ödeme süresinin 2 Şubat 2015 günü sona ereceğini bildirdi.
6552 Sayılı Kanun kapsamında yapılandırılan borçların ilk taksit ödeme süresinin 2 Şubat 2015 Pazartesi günü sona ereceğini ifade eden Vergi Dairesi Başkanı Kazım Karaca, mükelleflerin mağdur olmaması için ödeme şekli ve ödeme süresi hakkında şu bilgileri verdi:
"Kanun kapsamında hesaplanan tutarlar, borçlunun tercihine göre peşin veya taksitler halinde Gelir İdaresi Başkanlığının internet adresi (www.gib.gov.tr) üzerinden kredi kartıyla veya vergi dairesi vezneleri ile tahsile yetkili bankalara ödenebilecektir. Peşin ödemeler, ilk taksit ödeme süresinin son günü olan 2 Şubat 2015 Pazartesi günü mesai saati sonuna kadar yapılacaktır. Peşin ödemelerde, yapılandırılan borçlara herhangi bir faiz veya katsayı uygulanmayacaktır. Başvuru sırasında taksitle ödeme seçeneği tercih edilmişse, taksit süresine bağlı olarak belirlenen katsayı tutarları da tahsil edilecektir. Borçların başvuru sırasında tercih edilen taksit sayısından daha fazla taksitte ödenmesi mümkün bulunmamaktadır. Ancak, başvuru sırasında seçilen taksit sayısından daha az taksitte ödeme yapılması mümkün olup, bu durumda ödenecek tutar ilgili katsayıya göre düzeltilecektir. Borçlar kredi kartıyla peşin ya da taksitle ödenebilecektir. Kredi kartıyla ödemeler Gelir İdaresi Başkanlığının internet adresi (www.gib.gov.tr) üzerinde yer alan internet vergi dairesinden yapılacaktır. Kredi kartıyla ödeme yapıldığında işlem tarihi itibarıyla borç ödenmiş olacaktır. Bir takvim yılında en fazla 2 taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde borç yapılandırmasının ihlali söz konusu olmayacaktır. Ancak bu durumda süresinde ödenmeyen veya eksik ödenen taksit tutarlarının en geç son taksiti izleyen ayın sonuna kadar ödenmesi gerekmektedir. Bu durumda, gecikilen süre için gecikme zammı oranında hesaplanacak bir zam da tahsil edilecektir. Ancak, süresinde ödenmeyen veya eksik ödenen taksitlerin geç ödeme zammıyla birlikte son taksiti izleyen ayın sonuna kadar ödenmemesi; bir takvim yılında ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde, Kanun hükümlerinden yararlanma hakkı kaybedilecektir."