Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ’Çocuklar Büyüklerin Ellerinden Tutuyor’ projesi kapsamında trafiğe çıkarak broşür dağıtan öğrenciler, emniyet kemeri takmayan polisleri uyardı.
Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ve ‘trafikte hoşgörü’ temasına vurgu yapmak için yürütülen ’Çocuklar Büyüklerin Ellerinden Tutuyor’ projesi devam ediyor. Proje kapsamında İMKB Karataş İlkokulu öğrencileri, trafik polisler eşliğinde trafiğe çıkarak projenin broşürlerini dağıtıp, uygulama yaptı. Sürücüler trafikte hoşgörülü olmaya çağrılırken, çocuklar şoförlere araç kokusu dağıttı.
TAKANLARA TEŞEKKÜR, TAKMAYANLARA UYARI
Trafik polisleri eşliğinde uygulama yapan öğrenciler, emniyet kemeri takan sürücülere teşekkür ederek broşür dağıttı. Emniyet kemeri takmayan sürücülere uyarılarda bulunan öğrenciler, sürücüleri emniyet kemeri takmaları konusunda uyardı.
GAZİANTEP’TE EN ÇOK OTOBÜS ŞOFÖRLERİ TAKMIYOR
Yapılan uygulamada en çok otobüs şoförlerinin emniyet kemeri takmadıkları görülürken, çocuklar tarafından uyarılan otobüs şoförleri yaptıkları açıklamada, çocukların uyarılarını dikkate aldıklarını ve bundan sonra emniyet kemeri takacaklarını söyledi. Şoförler yapılan uygulamadan memnun olduklarını ve bu projeyi desteklediklerini söylediler.
ÇOCUKLAR POLİSLERİ DE UYARDI
Polis ekiplerinin emniyet kemeri takmadıklarını gören çocuklar, polislere broşür verip, emniyet kemeri takmaları konusunda uyarılarda bulundu. Çocukların polislere ‘Lütfen Emniyet Kemeri takar mısınız’ uyarılarına polisler ‘Olaya gidiyoruz’ diye cevap verdi. Çocukların ısrar etmesi üzerine polisler, ‘Olaya gidiyoruz” cevabını tekrarladı.
Çocuklar, “Emniyet kemeri takmayanları uyardık. Takanlara teşekkür ettik. Bu uygulamayı beğendik, çok güzel bir uygulama” dediler.