ORDU (AA) - Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Altınordu Belediyesince düzenlenen Ordu Uluslararası Judo Turnuvası'nın tanıtım toplantısı yapıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada. turnuvaya 5 ülkeden toplam 120 sporcunun katılacağını belirtti.

İlde 8 - 9 Ağustos tarhilerinde, iki gün boyunca judonun en iyi takımlarının ağırlanacağını anlatan Genç, "Ordu judosu yıllardan beri sürekli milli takıma sporcu veren ve olimpiyat madalyası kazandırılan bir branşımız. Burada sporcularımızın kendi evinde uluslararası bir turnuvaya katılmasıyla maç tecrübelerinin arttırılması amaçlanmaktadır" dedi.

Genç, bu tarz faaliyetlerin sayısını arttırmaya çalışacaklarını ifade ederek, uluslararası turnuvaya büyük destek veren Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş’a teşekkür etti.

Altınordu Belediye Başkanı Tekintaş ise spor açısından güzel bir etkinliğin olacağını vurgulayarak, "Milletimizin de ilgi göstermesini, burada bulunmalarını, tribünleri doldurmalarını ve kendi sporcularını desteklemelerini diliyorum. Belediye olarak diğer branşlarda olduğu gibi bireysel sportif faaliyetlere inşallah bugün olduğu gibi bundan sonrada katkı sunmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Judo İl Temsilcisi Derya Çalışkan da Ordu'daki sporcuları bulunduğu yerden daha ilerisine götürmeyi amaçladıklarını anlattı.

Judo Antrenörü Yüksel Çalışkan da turnuvaya Türkiye'den milli takımlarda yarışan ve müracaatları kabul edilen 6 ilden toplam 41 sporcunun katılacağını ifade etti.

Konuşmaların ardından toplantı, sporcuların gösterileriyle sona erdi.