Olay, saat 03.00 sıralarında merkez Seyhan İlçesi Havuzlubahçe Mahallesi 15009 Sokak’ta meydana geldi. 45 yaşındaki Mehmet Öngüç, kızkardeşinin oğluyla evli olan kızı 19 yaşındaki kızı Rabia Kızılkaya’nın evini terk edip birlikte yaşadığı 23 yaşındaki Velit Güzel’in otudukları eve geldi.


Çıkan kavgada Öngüç, iddiaya göre yanında getirdiği av tüfeğiyle kızı Rabia Kızılkaya ve sevgilisi Velit Güzel’e ateş etti. Kızılkaya ve Güzel başlarına isabet eden saçmalarla ağır yaralanarak yere yığıldı.
Velit Güzel’in aynı sokakta oturan yakınları da kavga ve silah sesi üzerine eve geldi. Kızılkaya ve Güzel’i kanlar içinde yerde bulan yakınlarının linç etmek istediği Mehmet Öngüç’ü gelen polis ekibi öfkeli kalabalığın elinden güçlükle alabildi.
Olay yerine çağrılan sağlık ekibinin öldüklerini belirlediği Rabia Kızılkaya ve Velit Güzel’in cesetleri otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Linç girişimi sırasında yaralanan şüpheli Mehmet Öngüç ise Adana Devlet Hastanesi’ndeki tedavisinin ardından Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Milliyet