İzmir’de, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde hayvanlar da gelinlik ve damatlık giyerek bu özel günü kutlayacak. 12-15 Şubat 2015 tarihlerinde İzmir Kültürpark Fuar Alanı’nda gerçekleştirilecek 10. Agroexpo Eurasia-İzmir Tarım ve Hayvancılık Fuarı, çeşitli yarışmalarla renklenecek. İzmir Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği’nin 14 Şubat Sevgililer Günü’nde özel olarak organize edeceği en güzel Sakız Koyunu-Koçu ve Saanen Keçi-Teke yarışmalarında mücadele edecek hayvanlar, gelinlik ve damatlık giyerek podyuma çıkacak.
Üretici ile tarım-hayvancılık sektörünün en büyüklerini İzmir’de buluşturacak olan Agroexpo Eurasia 10. Uluslararası Tarım Sera ve Hayvancılık Fuarı ile eş zamanlı düzenlenecek. Animalexpo 6.Uluslararası Hayvancılık Teknolojileri ve Süt Endüstrisi Fuarı’nda, İzmir Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği’nin düzenleyeceği; en güzel Sakız Koyunu ve Koçu ile en güzel Saanen Keçi ve Teke yarışmalarıyla ziyaretçiler ırklarının en iyi ve verimli hayvanlarını yakından görme fırsatını bulacak.
Fuar alanının yanında kurulacak özel padoklarda sergilenecek hayvanlar sergi alanında bulunan sahnede yetiştiricileri ile birlikte jüri önüne çıkacak. 14 Şubat Sevgililer Günü münasebetiyle İzmir Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği tarım danışmanları tarafından özel hazırlanan gelinlik ve damatlıkları giyecek hayvanlardan dereceye girenler özel ödülleri sahiplerine kazandıracak. Fuarın sektör ve yetiştirici açısından büyük artı yarattığını ifade eden İzmir Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Özer Türer; fuar süresinde büyük sürprizler hazırladıklarını söyledi. Söz konusu fuar, panayır ve şenliklerin üreticileri son teknoloji ile buluşturmanın yanında birlik-beraberlik ortamının sağlanmasına da katkıda bulunduğuna dikkat çeken Türer, görev süreleri boyunca Anadolu’nun binlerce yıllık geleneği koyun ve keçiciliğe ‘İade-i İtibar’ için yola çıktıklarını kaydetti.
"KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIK DAHA FAZLA TANITILMALI"
İzmir Tarım Hayvancılık Fuarının yıldan yıla büyüyerek daha verimli hale geldiğini söyleyen İzmir Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Özer Türer, koyun ve keçi ürünlerinin tüketim payının artırılmasının önemine dikkat çekti. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in; ‘‘Türkiye coğrafyası küçükbaş hayvancılık coğrafyasıdır’’ sözüne atıfta bulunan Türer, ‘‘Anadolu’nun geleneksel kültürü küçükbaş hayvancılık üzerine kuruludur. Et krizlerini tamamen çözmemiz, geleneksel mutfağımızı sürdürülebilir hale kılmamız için koyun ve keçi ürünlerinin tüketimini artırmalıyız. Keçi sütü tanıtımında yakaladığımız başarıyı kuzu ve oğlak eti ile devam ettirmeliyiz. Koyun ve keçide üretimin yanında tüketimde arttıkça et fiyatlarındaki yükseliş duracak, sofralar lezzetlenecek ve daha sağlıklı bir toplum yetişecektir’’ dedi.