PTT 1. Lig ekiplerinden Giresunspor, UEFA Lisansı almak için Türkiye Futbol Federasyonu’na başvurmaya hazırlanıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Giresunspor Kulüp Başkanı Mustafa Temel Bozbağ, “Giresunspor mali açıdan çok iyi durumda. Ay sonuna kadar UEFA lisansı almak için başvuruda bulunacağız" dedi.
PTT 1. Lig’de mücadele eden Giresunspor, UEFA Kulüp Lisansı almaya hazırlanıyor. Ligde 34 puanla 9. sırada yer alan Giresunspor’da başkan Mustafa Temel Bozbağ, UEFA lisansı almaya hazırlandıklarını söyledi. UEFA Lisansını almanın, uluslararası her arenada maça çıkabilmek olduğunun altını çizen Bozbağ, UEFA Lisansı almayanlar için ulusalda -9 puana kadar puan silme ve transfer yasağı uygulanabileceğini belirtti. Bozbağ, "İnşallah federasyondan olumlu bir karar çıkar ve Giresunspor’a UEFA Lisansını tekrar çıkartırız" dedi.
"KULÜBÜMÜZÜN MALİ YAPISI ÇOK İYİ"
Giresunspor’un geleceğinin parlak olduğunun altını çizen Bozbağ, "UEFA lisansı alan kulüplere federasyonun kredi açma durumu var. UEFA kriterlerine uyan kulüplere çok ciddi kredi sağlanacağı tarafımıza bildirildi. Kulübümüzün mali yapısı çok iyi. UEFA Lisansı başvurumuza olumlu cevap almayı ümit ediyoruz" diye konuştu.
Giresunspor Kulübünün maddi konularına değinen Mustafa Temel Bozbağ, “Üç sene önce kapanmanın eşiğine gelmiş bir kulübün üç sene sonra bütün piyasadan tek tek borçsuzluk yazısı alması kolay işler değil. Bunda arkadaşlarımın büyük emeği var. Herkese teşekkür ediyorum. Giresunspor hep farklı şeylerle gündeme geldi geçmişte ancak bundan sonra her şey çok daha güzel olacak. Şuanda borcumuz 9 milyon, eğer sezon sonuna kadar futbolculara olan borcumuzu yerine getirebilirsek bu rakam 8-8,5 milyon civarında olacak. Belki bir sürpriz kaynak bulabilirsek bu borç 7 milyona iner. Giresunspor bu ligde kaldığı sürece de her şeyi ödemeye gücü yeter. Birinci önceliğimiz bu gemiyi limana getirmek, bunu başardığımız gün kamuoyunu rahatlatacak açıklamalar yapabilirim" şeklinde konuştu.
"PARASINI ÖDEYEMEDİĞİMİZ FUTBOLCUNUN KARŞISINA ÇIKMAYIZ"
"Giresunspor’un paralı oyunculara değil, bu şehri yaşayan oyunculara ihtiyacı var" diyen Bozbağ "Bu şehirde her şey Giresunspor. Biz Giresunspor’a hiç siyaset bulaştırmadan, herkesi bir arada tutarak geldi bu başarı. Geçen sene 18 maç yenilmedik, bu sene 13 maç yenilmedik. Bunlar tesadüf değil. Bozbağ eğer görevi bırakırsa Giresunspor’u sevmediği için değil, her sene bir bütçe aradığı içindir. Bu takım Kayseri’yi yenerse 9 maçın 7’sini alırsak play-off’ta oluruz diye düşünüyorum. Diğer rakiplerin maçları daha zor. Futbol bu, neyin ne getireceği belli olmaz. Maçları izledikten sonra bir karar vereceğiz. Takıma bir prim borcumuz var. Bizim yönetimimiz bu kulübü bırakacaksa maddi imkansızlıklar sebebiyle bırakacak. Ben ve arkadaşlarım parasını ödeyemediğimiz bir futbolcunun karşısına bir personelin karşısına çıkmayacağız” ifadelerini kullandı.