Şırnak’ın Silopi İlçe Belediyesi Eşbaşkanları Emine Esmer ile Seyfettin Aydemir, ilçede yapımı devam mezarlık, Sanat Sokağı ve taziyeevi proje çalışmalarını yerinde inceledi.
Silopi Belediye Eşbaşkanları Emine Esmer ve Seyfettin Aydemir, HDP ve DBP’li yöneticiler ile birlikte mezarlık, taziyeevi ve Sanat Sokağı proje çalışmalarını yerinde inceledi. Mezarlıktaki incelemenin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Aydemir, "Çalışmalarımız arasında bu mezarlık düzenlemesi var. Sonuçta hepimiz buraya geleceğiz. Silopi halkının en fazla uğradığı yerlerden bir tanesi de bu mezarlıktır. Yağmurlu günlerde bu çamur içerisinden geçilmiyordu. Bu amaçla düzenleme yaptık. İnsanlarımız gelip giderken rahat gelip gitsinler, hem genişlettik hem de burada bekçinin sürekli kalabileceği bir yer hem ondan sonra cenaze yıkama yeri, abdest alma yeri bütün düzenlemesi yapıyoruz. Umarım önümüzdeki günlerde buda biter. Silopi halkı mezarlığa uğradığı zaman çamurlu yoldan geçmeyecekler. Seçim döneminde halkın yoğun talepleri vardı. Mahallelerde halkevlerinin yapılmasıydı. Bizde halka söz vermiştik. Bugün burada temelini atıyoruz. Şehit Harınboy Mahallesi ile Karşıyaka arasında halkevini yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde diğer aylarda farklı mahallelerde de bu halk evlerini yapma çalışmalarımız devam edecektir" dedi.
İnşaatı devam eden Halk evi hakkında konuşan Esmer ise, "Yerel seçim çalışmalarında halkımıza verdiğimiz sözlerden bir tanesi de taziyeevi projesiydi. Taziye evi 4-5 ay içerisinde tamamlanarak halkımızın hizmetine girecek. Projenin tamamlanması ile iki mahalle birçok toplu etkinliğini ve taziyelerini burada sağlayabilecektir. Silopi halkına hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.