Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır’ın girişimleri ile Köyleri Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES) tarafından amatör spor kulüplerine malzeme yardımında bulunuldu.

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, amatör spor kulüplerinin malzeme desteği talebi üzerine hem özel idare hem de KÖYDES kanalı ile yardımlarda bulunulmasını sağladı. İlçede faaliyet gösteren amatör spor kulüplerine verilecek malzeme yardımı için Bayçayırı stadında tören düzenlendi. Törene Kdz. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutan Vekili Deniz Piyade Albay Murat Türken, AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, MHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Rahman Demirtürk, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Serkan Keleş, daire müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, amatör spor kulüplerinin yöneticileri, antrenör ve sporcular katıldı.

Törende konuşan Kdz. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu sporun gençleri özellikle kötü alışkanlıklardan uzaklaştıran önemli bir uğraş olduğunu söyledi. Madenoğlu konuşmasında “Spor gerçekten de önemli bir aktivite olarak insanların günlük hayatında vazgeçmemeleri gereken bir uğraş alanı. Bu uğraş alanında faaliyet gösteren burada 20 civarında takımımız var, ki yapılan görüşmelerin sonucunda bunlardan 15’ine bugün malzeme dağıtacağız. İl Encümeninin 27 Mart 2017 tarih ve 76 sayılı kararı gereğince 70 bin TL ödenek ayırmasının ardından Köylere Hizmet Götürme Birliği olarak ihaleye çıktık. Dağıtacağımız malzemelerin maddi değeri fazla değildir. 70 bin lira civarında bir rakamdır. Ama biz bunun maddi değerine değil manevi değerine ve olumlu işlerde kullanılmasına bakıyoruz. Dağıtacağımız bu malzemeler toplam 2 bin 280 parçadan oluşuyor ve bu da her kulübümüze 5 bin liraya yakın bir yardım anlamına geliyor. Bu yardımlar bu spor kulüplerimize ve kulüplerde yer alan sporcu kardeşlerimize hayırlı olsun. Devletimizin, valiliğimizin, özel idaremizin bir jestidir bu, bir hediyesidir. İnşallah bunu her sene kulüplerimize yardım olarak vermeye çalışacağız” dedi.

Kdz. Ereğli Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Serkan Keleş de spor kulüpleri ile istişare ederek futbol topu, maç topu, forma, yağmurluk, antrenman şortu, tişörtü, eşofmanı, maç çorabı ve krampondan oluşan 10 kalem malzeme belirlediklerini ifade ederek, destek olan herkese teşekkür etti.

AK Parti Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Fatih Çakır ise bu tür yardımların geleneksel hale getirilip her yıl düzenli olarak verilmesi gerektiğini söyledi. Çakır konuşmasında şu sözlere yer verdi; “Spora yapılacak yardım cezaevlerindeki devlet harcamalarının aşağı çekilmesi demektir. Spora yapılacak yardım adliye masraflarının aşağı çekilmesi demektir. Spora yapılacak yardım daha iyi gençlerimizin yetişmesine ve yine en büyük insan kaynağımız olan gençlerimizin daha sağlıklı gelişimin sağlayacaktır. Spora yapılacak yardım; kötü alışkanlıklardan dolayı gençlerimizin ve vatandaşlarımızın yapacağı sağlık harcamalarının daha aza indirilmesi için yapılan yardımdır. Biz bu yardımların geleneksel hale getirilmesini istiyoruz.”

Tören yapılan konuşmaların ardından spor malzemelerinin kulüp yöneticilerine dağıtımı ile sona erdi.