15 Temmuz hain darbe girişimine karşı milletin kazandığı zaferin birinci yıl dönümünde Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve tüm ekibi bir yıl önce olduğu gibi yine meydanlardaydı.

Hain kalkışmaya karşı alınan zaferin yıl dönümünde milyonlar 81 ilde meydanlara indi. 15 Temmuz şehitlerinin isimleri tek tek okundu. Milyonlarca kişi hep bir ağızdan 15 Temmuz şehitlerini andı. Vali Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 5’inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, protokol üyeleri ve binlerce kişinin katıldığı etkinlikte alanda hep birlikte akşam namazı kılındı.

"Tüm oyunları boşa çıkacak"

15 Temmuz 2016 tarihindeki hain kalkışmaya karşı dimdik durarak Demokrasi Meydanı’na gelen millet arasında ilklerden olan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu bir yıl aradan sonra milletle omuz omuza Demokrasi Meydanında Milli İrade nöbeti tuttu. Demokrasi Meydanında binlerce kişiye seslenen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, hainlerin hiçbir zaman başarılı olamayacaklarını ifade ederek, “15 Temmuz hain darbe girişimi basit bir darbe girişimi değil. Asırlardır haçlıların ülkemiz üzerinde oynadığı oyunun bir parçasıdır. FETÖ denen hain örgütün maşa olarak kullanıldığı, ülkemizi parçalamaya bölmeye iç savaş çıkarmaya dönük büyük bir oyun. Ama bu oyun sizlerin ferasetiyle, imanıyla ve cesaretiyle bertaraf edildi. Onlar 60 tonluk tankın karşısına 60 kilogramlık Yusufların çıkıp, o tankı durduracağını hesaplayamadılar. O tankların altına yatacak Ahmetleri, Mehmetleri hesaplayamadılar. Sizin iman gücünüzü hesaplayamadılar. Onlar ne yaparsa yapsın yaptıkları tüm oyunlar boşa çıkacak. Aynı Çanakkale ve Kurtuluş savaşında olduğu gibi bu mücadele yedi düvele karşı verilen bir mücadele. Ama ne yaparlarsa yapsınlar muvaffak olamayacaklar. Biz bu topraklarda bin yıldır şehit kanlarıyla sulayarak vatan yaptık. Öyle üç beş çapulcuya bırakacak değiliz. Bin yıldır İslam’ın sancaktarlığını yapanların evlatlarını Rabb’im mahcup etmez. Şundan emin olun ki hedeflerimiz büyük. İnşallah 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine çok daha güçlü bir şekilde gireceğiz. 15 Temmuz 2016’da şehit olan başta Ömer Halisdemir olmak üzere 249 şehidimizi rahmetle anıyor, tüm gazilerimize minnetlerimi sunuyorum” dedi.

Mehteran coşturdu

Şahinbey Belediyesi Mehteran Takımı Demokrasi Meydanına gelen binlerce kişiyi çaldıkları mehter marşları ile coşturdu. Gaziantep’teki tüm programlara damga vuran Mehteran Takımı Milli İrade nöbetinde Gazianteplilerin göz bebeği oldu.

Tüm imkanları seferber edildi

Şahinbey Belediyesi 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı milletin kazandığı zaferin birinci yıl dönümünde 15 bin kişiye 15 Temmuz logolu tişört, bayrak, yemek, helva, simit, çay ve su dağıtımı gerçekleştirdi.

Şahinbey belediyesi etkinlikleri

Şahinbey Belediyesi 15 Temmuz etkinlikleri kapsamında “Önce Vatan” isimli tiyatro gösterisi ve ilk ve ortaokul öğrencilerinin yaptığı 15 Temmuz Şehitleri Resim Sergisi Şehreküstü Konaklarında sergilendi. Gaziantepliler düzenlenen tüm etkinliklere olukça yoğun ilgi gösterdi.