DİYARBAKIR'da, Peygamber Sevdalıları Platformu'nca, 'Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed' temalı Kutlu Doğum Haftası etkinliği kapsamında, Nevruz Parkı'nda miting düzenlendi.
 
Diyarbakır'da, her yıl Hüda-Par'a yakınlığı ile bilinen Peygamber Sevdalıları Platformu'nca düzenlenen Kutlu Doğum Haftasi etkinlikleri, merkez Bağlar İlçesi'nde bulunan Nevruz Parkı'nda yapıldı. Etkinliğe bölge illerinden de çok sayıda kişi katılırken, polis alanın etrafında geniş güvenlik önlemi aldı. Büyükşehir Belediyesi otobüslerinin vatandaşları ücretsiz taşıdığı etkinliklere

Irak,İran,Suriye,Mısır,Lübnan, Ürdün, Sudan'dan da davetlilerin katıldığı belirtildi. Etkinlik alanında kadınlar ve erkekler için ayrı bölümler oluşturulurken, büyük bir platform kuruldu. Peygamber Sevdalıları Platformu yetkilileri, mitinge yüz binden fazla kişi katıldığını belirtirken, polis kayıtlarına göre etkinliğe yaklaşık 40 bin kişi katıldı. Kuran okunması ile başlayan etkinlikte daha sonra Kürtçe ve Türkçe konuşmalar yapılarak, ilahiler okundu. Toplanan kalabalığın sık sık tekbir getirerek ilahilere eşlik ettiği etkinlikte Kürtçe mevlit de okutuldu. 

TERÖR ÖRGÜTÜ PKK'NIN KATLETTİĞİ VATANDAŞLAR UNUTULMADI 
 
Türkçe, Kürtçe, Zazaca ve Arapça, "Kutlu Doğum Etkinliğine  Hoşgeldiniz" yazılı dövizlerin bulunduğu platforma, ayrıca üzerinde  "Şehitlerimizi unutmadık, unutturmayacağız" yazısı ile 6-7 Ekim 2014'te yaşanan  olaylarda katledilen Yasin Börü ve arkadaşları ile uğradığı silahlı saldırı  sonucu hayatını kaybeden Yeni İhya Der Başkanı Aytaç Baran'ın fotoğrafları da yer  alan pankart asıldı.  Belirlenen alana yerleştirilen çok sayıda seyyar satıcı, yiyecek,  içecek ve flama satışı yapılırken görevliler, katılımcılara ücretsiz su  dağıtıyor. Alanda rahatça ulaşılabilecek noktalara kayıp çocuklar için bir  çadırla çok sayıda gönüllü doktor, hemşire ve sağlık görevlisi ile bir ambulansın  görev yapacağı 3 noktada sağlık çadırları kuruldu.
 
 Platformu göremeyen vatandaşlar için alanın bazı bölümlerine ekran ve  ses sistemleri kuruldu, iletişimin kesintisiz sağlanması için de seyyar baz  istasyonları yerleştirildi.  Bazı aileler ise yanlarında getirdikleri yiyeceklerle belirlenen  alanda piknik yapıyor.  Vatandaşlar, seslendirilen Kürtçe ve Türkçe ilahiler eşliğinde  etkinliğin başlamasını bekliyor. 
 
Hafız Emin çiçek’in okuyacağı Kur'an-ı Kerim tilaveti  ile başlayacak programda Kürtçe ve Türkçe mevlidin ardından ilahiler  seslendirilecek. Peygamber Sevdalıları dönem sözcüsü Yahya Oğraş ve Siyer Araştırmaları  Vakfı Başkanı Muhammed Emin Yıldırım konuşma yapacak.

Kaynak:Vatan