GÜMÜŞHANE (AA) - Doğu Karadeniz Sağlık Turizmi Derneği'nce düzenlenen, "Gümüşhane’de Yeni İş Girişimlerinin Desteklenmesi ve Girişim Potansiyelinin Araştırılması" projesi eğitimleri başladı.

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapılacak ve 3 gün sürecek eğitimde, katılımcılara bölgenin yatırım avantajları ve destek programları ile ilgili bilgilendirmeler yapılacak.

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, eğitim başlangıcında yaptığı konuşmada, Gümüşhane’de turizm konusunda çok önemli çalışmalar yapıldığını söyledi.

İl genelinde hem doğa hem de yayla turizminin gelişmesi noktasında çaba harcadıklarına değinen Memiş, "Valilik olarak bütün bürokratlarımız ve paydaşlarımızla Gümüşhane'nin kalkınmasında saç ayaklarından birisi olarak turizmi görüyoruz. 2017 yılı turizm açısından bizim hamle yılımız olacaktır." dedi.

"Biz buna inanıyoruz, sizler de inanın"

Memiş, 2017-2018 yılları itibariyle kentin turizmden para kazanmaya başlayacağını belirterek, özellikle yapımı kısa süre içerisinde tamamlanacak 5 yıldızlı otelin turistlerin ihtiyaçlarının karşılanması noktasında önemli bir boşluğu dolduracağına dikkati çekti.

Her yıl Gümüşhane'de bulunan Karaca mağarasını 100 bin turistin ziyaret ettiği bilgisini veren Memiş, "Karaca Mağarası’na gelen en az 100 bin kişiyi Gümüşhane merkeze de getireceğiz. Biz buna inanıyoruz, sizler de inanın. Ama herkesin biraz çaba göstermesi gerekiyor. Özellikle hizmet sektörünün buna hazır olması lazım. Hizmet sektöründe kalite çok önemli." diye konuştu.

Memiş, Gümüşhane’ye son yıllarda 7 milyar liralık yatırım yapıldığını anımsatarak, bu yatırımların ile kazandırılmasında emekleri bulunanlara teşekkür etti.

Eğitimin ilk gün etkinliğine Vali Memiş'in yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel Sekreteri Onur Adıyaman, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Lütfi Kılıç, Doğu Karadeniz Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Mustafa Yılmaz, kurum müdürleri ve girişimciler katıldı.