Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesindeki beşinci 112 Acil Servis İstasyonu, hayırsever işadamı Hüseyin Koç tarafından yapılacak.
Yunus Emre Mahallesi’ne inşa edilecek 112 Acil Servis İstasyonu’nun yapımını öngören protokol, Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Coşkun, Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük ve Muntazar Elektrik Ticaret ve Limited Şirketi temsilcisi hayırsever işadamı Hüseyin Koç tarafından imzalandı. Mülkiyeti Sağlık Bakanlığı’na ait olan arsa üzerine 110 m2 olarak inşa edilecek 112 Acil Servis İstasyonu, tamamlandıktan sonra Elbistan’daki acil sağlık hizmetinin hızı ve kalitesi de artmış olacak.
Elbistan Kaymakamlığı toplantı salonunda gerçekleştirilen imza törenini öncesinde değerlendirme yapan ilk isim Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun oldu. Kaymakam Akkoyun, “Hayırsever işadamımız Hüseyin Koç Bey’e teşekkür ediyorum. Hüseyin Bey’in bu tavrı ve davranışı diğer vatandaşlarımıza da örnek olur ve bu tür projelere örnek olur” dedi.
Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Coşkun da, “112 Acil Sağlık Hizmetleri’ne hibe protokolü için bir arada bulunuyoruz. Hüseyin Bey’e çok teşekkür ediyoruz. Hayırlı olmasını ve ilçemize hayırlı hizmetler sunmasını temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.
İmzaların atılmasının ardından konuşan Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer ise, sabahın ilk saatlerinde hayırlı bir işle başlamanın mutluluk vesilesi olduğuna işaret etti.
Vali Güvençer, şöyle konuştu:
“Elbistan, diğer bütün kamu-kurum işleyişlerinde olduğu gibi sağlık hizmetlerinde de bence hak ettiği yere süratle ilerliyor. Şuanda yapımı devam eden devlet hastanemiz, ilçemiz açısından son derece kıymetli bir yatırım. 2001’de başlayan acil sağlık hizmetleri açısından da şuanda Elbistan’da 4 tane istasyonumuz var. İldeki toplam 32 istasyonun 4’ü Elbistan’da. 4 istasyonda 4 normal, 1 de kar ambulansı olmak üzere toplam 5 ambulans ve 63 personelle hizmet götürüyoruz. Bu sene 8.aya kadar Elbistan’da yaklaşık 4 bin 600 vakaya müdahale etmişiz. Sevindirici olan bu vakaların çok büyük bir bölümünde de Elbistan’daki sağlık hizmetlerinden istifade ile sorunu çözmüş olmamız. Sadece 62 tanesi il dışına sevk edilmek durumunda kalmış. Kahramanmaraş merkezdeki hastanelerimiz buradaki sağlık hizmetinin tamamlayıcısı”
112 Acil Servis İstasyonlarının yapımının aslında bir kamu hizmeti olmasına rağmen hayırseverlerin bu alanda da destek olmaya çalıştığını hatırlatan Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, “Sağ olsun, Türk milleti yüksek hamiyetperverliği ile tam anlamıyla pür kamu hizmeti olan bu alanda dahi hayırsever katkılarıyla tüm Türkiye’de olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da bu hizmetin yürütülmesine çok ciddi destek veriyor. Kahramanmaraş’taki 32 Acil Sağlık İstasyonumuzun 7’si hayırseverlerce yaptırılmış durumda. 8.sinin yapımı için şimdi imzaları tamamlamış olacağız. Yapımı üstlenen firmaya hem şahsım, hem Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Kahramanmaraş ve özellikle de Elbistanlılar ile sağlık teşkilatımız adına çok çok teşekkür ediyorum. Bu istasyonun Elbistan’a kazandırılması ile nitelikli acil servis hizmeti ivme kazanacak. Bu istasyondan acil sağlık hizmeti alanlar ile onların yakınları size şükran duygularını yansıtacak. Sizin bu davranışınız gücü yeten insanlara örnek teşkil etmesini yürekten diliyorum” ifadelerini kullandı.
Hayırsever işadamı Hüseyin Koç da. “Firmam adına bu 112 Acil Servis İstasyonu’nu yapmamıza vesile olanlara teşekkür ediyoruz. Bu binayı en kısa zamanda tamamlayıp hemşerilerimizin hizmetine sunmayı arzu ediyoruz” şeklinde konuştu.