Yurdun büyük bir bölümünü etkisi altına alan yoğun yağışlı ve soğuk sistem geride kaldı. Bugün parçalı ve az bulutlu hava hakim. İç ve doğu kesimlerde gece ve sabah saatlerinde sis bekleniyor. Doğu Anadolu'nun kuzey kesimlerinde don beklentisi var. Sıcaklıklar bugünden itibaren artıyor.

5 İL İÇİN ZİRAİ DON UYARISI
Malatya, Tunceli, Elazığ, Adıyaman ve Bingöl'de hafif zirai don riski uyarısı yapıldı. Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl ve Adıyaman illerini kapsayan bölgede, yarın sabah saatlerine kadar hava sıcaklıklarında 2-3 derece düşüş beklendiği bildirildi. Bölge genelinde havanın açık ve az bulutlu geçeceğinin tahmin edildiği aktarılan açıklamada, hafif zirai don riski bulunduğundan çiftçilik ve seracılıkla uğraşan vatandaşların don olaylarına karşı tedbirli ile dikkatli olmaları istendi.

YENİ YAĞIŞLI SİSTEM GELİYOR
Yarın yurdun kuzeybatı kesimlerinde yağış bekleniyor. Yağışlar genellikle yağmur şeklinde olacak. Karadeniz'in yüksek tepelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağmur etkili olabilir. Doğu kesimlerde ise gece ve sabah saatlerinde sis beraberinde buzlanma ve don bekleniyor. Yurt genelinde sıcaklıklar artmaya devam edecek.

İSTANBUL İÇİN YAĞIŞ UYARISI
Sabah saatlerinden itibaren İstanbul ve Tekirdağ çevreleri ile Edirne'nin güney kesimlerinin sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Marmara'nın doğusu, İç Ege, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu ve Doğu Anadolu'da yer yer pus ve sis hadisesi, Doğu Anadolu ile İç Anadolu'nun doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.
Cumartesi günü de yurt genelinde yağış beklenmiyor. Doğu kesimlerde gece ve sabah saatlerde buzlanma ve don etkili olacak. 

Habertürk