Antalya’da Muratpaşa Belediyesi tarafından gerçekleştirilen fener alayında binler yürüdü.
Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında son yıllarda geleneksel hale gelen fener alayı yürüyüşüne binler katıldı. Cumhuriyetimizin 92. yılının, coşkuyla kutlanması için Cumhuriyet için Antalya Elele Platformu’nun desteğiyle özel program hazırladı. Konya altı varyanttan başlayan yürüyüşte Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle Cumhuriyet Meydanı’na yüründü.
Muratpaşa Belediyesi öncülüğünde Cumhuriyet için Antalya El Ele Platformu desteğiyle saat 18.30’de Konyaaltı Varyant’tan başlayan fener alayı bu yıl da binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti. Fener alayına CHP milletvekilleri Deniz Baykal, Niyazi Nefi Kara, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, CHP Antalya İl Başkanı Semih Esen ve binlerce Antalyalı katıldı.
Konyaaltı Varyant’ta fener alayı ile başlayan yürüyüşe vatandaşların katılımı yoğun oldu. Kutlamada, vatandaşlar; Türk Bayrakları ve meşalelerle Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. “Ne Mutlu Türküm Diyene, Mustafa Kemal’in Askerleriyiz, Kurtuluş Yok Ya Hep Beraber Ya Hiç” sloganları attı. Cumhuriyet Meydanında son bulan yürüyüş burada Türk Halk Müziği sanatçısı İlke Türkdoğan ve gazeteci Tayfun Talipoğlu’nun, ‘Cumhuriyet ve sevdaya dair şiirler-türküler’ dinletisi devam etti. Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlamalar, Türk Halk Müziği’nin sevilen ismi Volkan Konak konseriyle son buldu.