KASTAMONU (AA) - Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında 95 kişinin 6 aylığına iş sahibi olduğunu bildirdi. 

Arslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çalışma ve İş Kurumu Kastamonu İl Müdürlüğünün teklif çağrısına çıktığı TYÇP kapsamında "Çevre Temizliği ve Kamusal Alt Yapının Yenilenmesi Projesi" hazırladıklarını söyledi. 

Projeye 300 kişinin başvurduğunu belirten Arslan, şöyle konuştu:

"Noter huzurunda yapılan kura çekimiyle 95 asil, 50 yedek katılımcı belirlendi. Çalışma ve İş Kurumu Kastamonu İl Müdürlüğünün incelemelerinin ardından kura sonucu çalışmaya hak kazananlar ile Taşköprü Belediyesi arasında taahhütname imzalandı. Kuradan çıkan 95 şanslı vatandaş, çalışmaya başlayacak. Bu sayede ilçede 145 kişi iş sahibi oldu. Kış mevsiminin olduğu şu günlerde bu sayede birçok ailenin evine ekmek girme fırsatı olacak. Hem de ilçe ekonomisine yaklaşık 1,5 milyon lira girdi sağlanacak."

Arslan, daha önceki yıllarda da Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında işçi aldıklarını hatırlatarak, bu sayede belediyenin iş yükünün hafiflediğini ve hızlandığını kaydetti.