AYDIN'ın Kuşadası İlçesi'ndeki bir köprülü kavşağın başlangıç noktasından yolun karşısına geçmek isterken kamyonetin altında kalan 71 yaşındaki Gürsel Yurdaer öldü. Vatandaşlar yolda yedinci kez ölümlü bir kazanın yaşandığını belirtip; yaya geçidi ya da üst geçit yapılarak bir an önce önlem alınmasını istedi.
Kaza, bugün saat 13.30 sıralarında, Turgut Özal Bulvarı üzerindeki Köprülü Kavşak'ta meydana geldi. Söke tarafından Kuşadası yönüne gelen 40 yaşındaki Tuğrul Çiçek'in yönetimindeki 09 BB 129 plakalı kamyonet, yolun karşısına geçmeye çalışan Gürsel Yurdaer'e çarptı. Kanlar içinde yerde kalan Yurdaer'i görenler, kazayı sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine köprülü kavşağa gelen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde, Yurdaer'in kaza yerinde öldüğü belirlendi. Yapılan incelemenin ardından Yurdaer'in cesedi morga kaldırıldı. Ölen kadının bayram alışverişi için pazara gittiği öğrenildi. Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.
7 Haziran seçimleri öncesi açılan köprülü kavşak bölgesinde bugüne kadar yedinci kez ölümlü bir kazanın yaşandığını söyleyen mahalle sakinleri, yayalar için yaya geçidi veya üst geçit yapılmadığını söyleyerek tepki gösterdi. Mahalle sakinlerinden Hüseyin Canbaz, "Bu kaçıncı ölüm. Daha kaç ölüm olacak bu yolda. Bir üst geçit, bir yaya geçidi yok. Hiçbir önlem uyarı yok" dedi.

FOTOĞRAF