Tezcan SOLMAZ/DÜZCE, () - DÜZCE'nin Kaynaşlı ilçesi'nde karların erimesinin ardından meydana gelen heyelanda, ormandan kayan topraklar nedeniyle bir ev kullanılamaz hale geldi.
Kaynaşlı ilçesi'ne bağlı Tavak köyü'nde eriyen karlar heyelana neden oldu. Dün akşam saatlerindeki heyelan sırasınde evde bulunan 75 yaşındaki Ata Altındal ile 70 yaşındaki  Gülbahar Altundal çifti korkuyla kendilerini dışarıya attı. Büyük bir gürültüyle evin üstüne kayan topraklar evi kullanılamaz hale getirdi. Evin duvarları yıkılırken büyük hasar oluştu. Kaynaşlı Belediyesi İl Genel Meclis üyesi Hasan Ergin, heyelanın hasara neden olduğu eve giderek incelemelerde bulundu. Ergin, Altundal çiftini de eve girmemeleri konusunda uyardı.
Heyelanın olduğu bölgeyi inceleyeceklerini belirten Ergin, "Burası için söylenecek çok şey var ama burayı mühendisler inceleyecekler. Burada durulur mu? Buraya tekrar ev yapılır mı? Bu aileyi nereye yerleştirebiliriz? Bütün bunlara bakacağız. İlk etapta aileye ev bulup yerleştireceğiz" dedi.
Altundal çifti de heyelan sırasında çok korktuklarını söyledi.
FOTOĞRAFLI