ÖLENLERDEN 7'Sİ TOPRAĞA VERİLDİ
Hopa’da sel ve heyelan nedeniyle yaşamlarını yitiren 8 kişiden 7’sinin cenazeleri toprağa verildi. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, cenaze evlerini dolaşarak ölenlerin yakınlarına taziyelerini iletti.
Eroğlu önce Orta Hopa Mahallesinde bulunan Altan ve Hacer Kaya ile kızları Funda Toksoy’un yaşamlarını yitirdiği eve giderek inceleme yaptı, yakınlarına başsağlığı diledi. Bir süre yetkililerden bilgi alan Bakan Eroğlu, telefonuyla fotoğraf çekerek, bilgi edinmesi açısından Başbakan Davutoğlu’na gönderdi.
Bakan Veysel Eroğlu, ardından ölenler arasında bulunan Nermin Demir’in, Hopa ilçe merkezindeki evine giderek taziye ziyaretinde bulundu. Bakanla sohbet eden ilçe sakinleri özellikle su kanallarının yetersizliğinden yakındı. Daha sonra da Nermin Demir’in tabutunun başına gelen Eroğlu, duaya katıldı "Mekanı cennet olsun, şehitler makamına ulaşsın. Ağlayıp isyan etmenin anlamı yok" dedi. Bakanın bu sözü üzerine duayı yaptıran imam da, "Ağlamayıp dua edeceğiz" diye gözyaşı döken kadınları uyardı.
KAYMAKAMLIK GİRİŞİNDE TEPKİ
Taziye ziyaretlerinin ardından koordinasyon toplantısına katılmak üzere Kaymakamlık binasına gelen Bakan Veysel Eroğlu’na, binaya girişi sırasında bir grup çevreci tepki gösterdi.
Çevrecilerin "Felakete siz sebep oldunuz. Seller doğaldır, felaket değildir. Karadeniz sahil yoluyla, barajlarla bu ülkeyi baltaladınız, dereleri sattınız. HES’ler sellere neden olmayacak dediniz, sellere neden oldu" sözleri arasında Bakan Eroğlu, Kaymakamlık binasına girdi. Bu sırada geniş güvenlik önlemleri alındığı görüldü. Özel Harekat polislerinin de yer aldığı koruma halkasında çevik kuvvet polisleri de görev yaptı. Bakan Eroğlu, daha sonra da felakette hayatını kaybeden Sabri Acıbadem’in ailesine taziye ziyaretinde bulundu.
7 CENAZE TOPRAĞA VERİLDİ
Sel ve heyelan felaketinde hayatını kaybeden Hacer Kara, Altan Kara ve Funda Toksoy ilçenin Orta Hopa Mahallesi Camii'nde kılınan namazının ardından aynı yerdeki aile mezarlığında toprağa verildi. Felakette can eren Nermin Demir, Merkez Camisi’nde kılınan öğle namazının ardından Yukarı Kuledibi Mahallesi’nde, ölenlerden Emniyet Gedik, Ünsal Gedik ve Erdal Eren Gedik ise Yoldere Köyü Aşağı Mahalle Camii’nde kılınan namaz ardından Yoldere Köyü mezarlığında defnedildi.
Hopa'daki sel ve heyelan felaketinde ölenlerden Sabri Acıbadem’in cenazesi ise ikindi namazının ardından defnedilecek.

FOTOĞRAFLI