Özellikle okul çağında olan çocukların korkulu rüyası kepçe kulak, çevresel faktörler nedeniyle bireylerin psikolojilerini de olumsuz yönde etkiliyor.
Kepçe kulak rahatsızlığı erişkin ve çocukların psikolojilerini olumsuz etkiliyor. Kadınların bir çoğu ise saçlarını öne getirerek, kepçe kulaklarını kapatmaya çalışıyor. Özel ENTO KBB Cerrahi Tıp Merkezi doktorlarından Op. Dr. Tuncay Kodaş, “Kepçe kulaklı kişiler kendilerini kötü hissediyor. Bu rahatsızlık iki farklı ameliyat yöntemiyle tedavi edilebiliyor" dedi.
Doğuştan meydana gelen kepçe kulak, tıbbi açıdan bir rahatsızlığa yol açmadığını belirten Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op.Dr. Tuncay Kodaş, “Kepçe kulağa sahip erişkin ve çocukların psikolojileri bozulabiliyor. Estetik kaygı ve psikolojilerini düzeltmek amacıyla kepçe kulaklı çocuk ve erişkinler, ameliyat olmak için doktora başvuruyor” dedi.
"KADINLAR SAÇLARINI TOPLAMAKTAN KAÇINIYOR"
Kepçe kulak rahatsızlığının tıbbi açıdan bir sıkıntı yaratmadığını anlatan Dr. Kodaş, “Kepçe kulak görsellik açıdan sıkıntı yaratıyor ve çocukların kendilerini kötü hissetmesine yol açıyor. Estetik açıdan sorun yarattığı için erişkin ve çocuklarda psikolojik bozukluklara yol açabiliyor. Genellikle kadınlar saçlarını öne getirerek, kepçe kulağı saklıyor. Kepçe kulak rahatsızlığı tek kulakta olduğunda sıkıntı daha da artıyor. Çünkü yüze bakıldığında simetrinin bozulduğu görülüyor” diye konuştu.