GİRESUN (AA) - Doğu Karadeniz'e son yıllarda rağbet gösteren Arap turistlerin yeni gözdesi Giresun Adası oldu. 

Giresun Turizm Altyapı Hizmet Birliği (GİRTAB) Müdürü Tamer Uzuner, gazetecilere yaptığı açıklamada, kısa bir süre önce turizme açılan Giresun Adası'na Arap turistlerin yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Ortadoğulu tur acenteleri sayesinde Giresun'a gelen ilk 48 kişilik Arap turist kafilesinin, bugün tekne turuyla Giresun Adası'nı ziyaret ettiğini belirten Uzuner, "Tur acenteleri sayesinde Giresun'a kısa sürede 7 grup halinde 350'ye yakın Arap turist gelecek. Ortadoğulu tur acentelerinden yoğun talep almaktayız" dedi.

Uzuner, Giresun Adası'nın kısa zamanda Arap turistlerin Doğu Karadeniz'deki en önemli uğrak yerlerinden biri olacağına inandıklarını kaydetti.

Bahreynli Suat Ümmü Abdullah ise Doğu Karadeniz bölgesine ilk kez geldiğini ve adeta büyülendiğini söyledi.

Giresun Adası'ndan çok etkilendiğini vurgulayan Abdullah, "Çok değişik bir yer. Doğal ortamı, kuşları ve tarihi yapı bakımdan mükemmel. Adeta büyülendik. Buradan hiç gitmek istemiyorum. Yine geleceğim. Burayı ülkemde herkese anlatacağım" diye konuştu.

Ahmet Şehabi de Giresun Adası'nın mitolojik özellikleri olduğunu ve bundah çok etkilendiğini aktararak, yeniden bölgeye geleceğini ve bu kez daha uzun kalacağını kaydetti.