Nevşehir Belediyesi ile Türkiye Jokey Kulübü işbirliği ile düzenlenen ‘, ’Pony Club Şehrinize Geliyor’ projesi kapsamında, 21-22 Ağustos 2015 tarihlerinde çocuklar hayatlarında ilk kez Pony atlara binmenin sevincini yaşayacaklar.
Çocuklara küçük yaşlardan itibaren at sevgisinin aşılanması ve çocuk gelişimine, ruhsal ve bedensel sağlığa büyük katkıları olacağı düşünülerek hazırlan ‘Pony Clup Şehrinize Geliyor Projesi’, 21 Ağustos 2015 Cuma ve 22 Ağustos 2015 Cumartesi günü öğleden sonra Hasan Emmi Türbesi karşısındaki 45 bin metrekarelik bir alanda gerçekleştirilecek.
Nevşehir Belediyesi ile işbirliği halinde gerçekleştirilecek etkinlikte, hazırlanan bir platform üzerinde kıyafetleri giydirilecek çocuklar, alanda görevlilerin eşliğinde atla dolaştırılacaklar. Bu arada çocuklar için farklı boyama tekniklerini de içine alan çeşitli etkinlikler de düzenlenecek.
Özellikle Pony türü küçük cins atların aşırı tepki vermemesi çocukların korkmadan binmelerinde de etkili oluyor. Günümüzde otistik, spastik ya da hiperaktif çocukların tedavisinde de önemli rol oynayan at binme, dünyanın birçok ülkesinde tedavi yöntemi olarak kabul görmüş ve atla tedavi merkezlerinin kurulması çalışmaların da hız kazandığı biliniyor.