Salih BEŞKARDEŞ/ ADİLCEVAZ(Bitlis), ()-BİTLİS’in Adilcevaz İlçesi'ndeki bazı mahallelerde çekilen içme suyu sorunu yapılan sondaj çalışmalarıyla giderildi.
Belediye Başkanı AK Parti'li Necati Gürsoy, Alacaatlı Mahallesi TOKİ Mevkii'nde yapılan sondaj sonunda saniyede 25 litre, saatte 75 ton içme suyu halkın hizmetine sunulduklarını anlattı. Gürsoy, şöyle dedi:
"İlçemizde özellikle yaz aylarında içme suyunun sulama suyu olarak bağ ve bahçelerde kullanılmasından dolayı hemşerilerimiz içme suyunda büyük problem yaşıyorlardı. Özellikle toplu konutlarda ve yüksek binalarda bu sorun daha da büyüktü. Belediye başkanlığı olarak bu problemi çözmek adına TOKİ mevkisinde sondaj çalışması yaptık ve Allah’a şükür 70 metrede büyük bir suya ulaştık. Sondaj suyunun su deposuna ulaşması için gerekli çalışmalarını da bitirdik. Elektrik panolarını da hizmete soktuk. Pazartesi günü itibariyle sondaj suyunu depoya aktarıp Atatürk Mahallesi, Alacaatlı Mahallesi ve Cevizli Mahallesinde içme suyu problemini tamamen ortadan kaldıracağız. Bu sayede ilçemizde ki diğer mahallelerimizin de su problemi kalmayacaktır."

FOTOĞRAFLI