Mersin’in Tarsus ilçesinde 3 gündür kayıp olarak aranırken ormanlık alanda öldürüldükten sonra yakılmış halde cesedi bulunan üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın cenazesi, yakınlarının gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.
Dün sabah, Tarsus ilçesi Çamalan Mahallesi Alman Mezarlığı yakınındaki Cin deresinde cesedi bulunan Çağ Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğrencisi Özgecan Aslan’ın (20) cenazesi, Adana Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsisinin ardından Mersin Toros Devlet Hastanesi morguna getirildi. Genç kızın Barış Mahallesi’nde yaşayan ailesinin evi ise sabah saatlerinden itibaren yakınlarının ve arkadaşlarının akınına uğradı. Saatlerce evin önünde bekleyen kalabalık, ailenin acısını paylaşmaya çalıştı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu da taziye evine gelerek aileye baş sağlığı dileklerinde bulundu. Yüksel Mutlu, göz yaşları bir türlü dinmek bilmeyen anne Songül Aslan’ın koluna girerek yanından bir an olsun ayrılmadı.
Vahşice öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın cenazesi öğle saatlerinde hastane morgundan alınarak Mersin Şehir Mezarlığı’na getirildi. Genç kızın cenazesinin bulunduğu tabut, kadınların omuzlarında cenaze aracından indirildi. Göz yaşlarının sel olup aktığı cenaze töreninde, baba Mehmet Aslan’ın oldukça bitkin düştüğü görüldü. Kızının tabutu başında güçlüklü ayakta duran acılı babaya, yakınları destek olmaya çalıştı.
Buradaki törene Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna da katılırken, cenaze namazında kadınlar da erkeklerle birlikte saf tuttu. Genç kızın cenazesi, kılınan cenaze namazı sonrası Mersin Şehir Mezarlığı’nda toprağa verildi. Cenaze, mezara kadar yine kadınların omuzlarında taşınırken, kadın cinayetlerini protesto eden sloganlar atıldı. Defin işlemi sırasında baba Mehmet Aslan, "Bebeğimin üzerine toprak atmayın" diye feryat etti.
ANNESİ: "KIZIMA BUNU YAPANLAR İDAM EDİLSİN"
Anne Songül Aslan, mezarlıktaki tören öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, kızına bunu yapanların bulunarak en ağır şekilde cezalandırılmasını isteyerek, "Masum bir kızın ölümüne neden olanların, benim kızımdan beter olmalarını istiyorum. Bu hak yerde kalmamalı, idam edilsinler" dedi.
Kızının melek gibi bir insan olduğunu anlatan acılı anne, "Kalbi temiz, yüreği temiz, her konuda herkese iyilik yapan bir insandı. Hedefleri vardı, psikolojiyi bitirip kendine iş yeri açmak istiyordu. Hep çalışıyordu, hep başarılıydı, ama yapamadı maalesef. Minibüse binip eve gelirken bu katliamın olmasına ben akıl sır erdiremiyorum. Kızımın tek hatası dolmuşa binip evine mi gelmek?" diye konuştu.
Kızını kaybolduğu gün sabah okula gitmesi için kaldırdığını, harçlığını verip okula gönderdiğini belirten Songül Aslan, "Telefonu bozuktu kızımın, arkadaşının telefonundan ablasına mesaj atıyor, ’annem merak etmesin, ben akşam 20.00’de Mersin’deyim’ diyor. Bekledim bekledim gelmedi. Bir kaç sonra karakola gidip kayıp müracaatında bulundum" şeklinde konuştu.
Genç kızın ablası Beste Aslan da bunu yapanların idam edilmesini istedi.
BAŞKAN KOCAMAZ, "TOPLUMUN GENETİĞİ BOZULDU"
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise, olayın insanlık açısından üzüntü verici bir hadise olduğunu ifade ederek, "Mersin’in adını hep güzelliklerle anılması için mücadele veriyoruz. Ama bu tür olaylar Mersin’de yaşayan insanların herkesten daha çok üzüyor. Maalesef toplumun genetiği bozuldu, toplumda insanlık değerleri çok aşağılara düştü. Her geçen gün kadınların katledildiği bir dönemi yaşıyoruz. Bu konuda tüm toplum katmanlarının, başta yöneticiler olmak üzere herkesin kendini gözden geçirmesi lazım. İnsanlık adına üzüntü verici bir olay. Şiddetle kınıyoruz, lanetliyoruz. İnşallah tekrarı olmaz" dedi.
Genç kızın dayısı Nurettin Kızıldemir de bu vahşice cinayeti işleyenlerin en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.