ORDU (AA) - Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu-Giresun Havalimanı'nın dört katı maliyetinde olan ve 9 kilometresi tünelle geçilen 23 kilometrelik Ordu Çevre Yolu'nun, 2016 yılında açılacağını bildirdi.

Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ordu'da trafiğin sık sık tıkanması sonrası Çevre Yolu Projesi'nin gündeme getirildiğini belirterek, 2007 yılında proje çalışmalarına başlanılan 19 kilometrelik Ordu Çevre Yolu'nun ihalesinin 600 milyon liraya yapılarak Temmuz 2012'de temelinin atıldığını söyledi.

Yolun 2016 yılında hizmet vermeye başlayacağını ifade eden Yılmaz, "Çevre yoluyla Ordu'nun trafik sorununa neşter vurulacak. Havalimanının dört katı maliyetinde olan çevre yolu ile şehir trafiği nefes alacak" dedi.

Yılmaz, çevre yolunun Ordu için çok büyük önem taşıdığına işaret ederek, "Altınordu ilçemizden bu yıl, bir günde geçen araç sayısı tam 60 bin. Bu rakam geçtiğimiz yıllarda 20 bindi. Üç katı artış var. Artık trafik bu yükü kaldırmıyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımıza konuyu ilettik ve Ordu Çevre Yolu'nun bir an önce hizmete açılması gerektiğini belirttik. Bakanımız da yüzde 20 ödenek artışıyla Çevre Yolu'nun 2016 yılında Melet Irmağı'na kadar olan kısmının hizmete açılacağını müjdeledi. Ben bir kez daha hükümetimize teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

Şehir trafiğinin, çevre yolu açılmadığı müddetçe çözüme kavuşmayacağını kaydeden Yılmaz, şöyle devam etti:

"Çevre yolunu, Başbakan Yardımcımız Numan Kurtulmuş başta olmak üzere hükümetimizin desteğiyle 2016'da Melet Irmağı kenarından açma planımız var. Şu ana kadar 600 milyon lira harcandı. Kıyaslama yaparsak havalimanı 300 milyon liraya mal olurken, çevre yolu 1 milyar liraya mal olacak. Havalimanının yaklaşık dört katı olan bir çevre yoluna kavuşacağız inşallah. Çevre yolu ile trafikte yaşanan sorun da çözülmüş olacak."

- 23 kilometrelik yolun 9 kilometresi tünel 

Yolun çok güçlükle yapıldığı ve tünellerin zorluklarla aşıldığına dikkat çeken Yılmaz, şunları kaydetti:

"Akçaova Irmağı'ndan ayrılarak Boztepe'nin altından tünelle geçecek Ordu Çevre Yolu, Civil Irmağı'nı ve Sivas Yolu'nu viyadükle geçip Ordu Üniversitesinin arka tarafından devam edip, Turnasuyu mevkisinde mevcut yolla birleşecek. 23 kilometre uzunluğundaki Ordu Çevre Yolu projesi kapsamındaki altı tünelin uzunluğunun çift şerit toplamı ise 19 kilometre. Projede 4 viyadük, 4 köprü, 12 alt geçit ve 6 kavşak bulunuyor. Ordu-Giresun Havalimanı'nın dört katı maliyetinde olan ve 9 kilometresi tünelle geçilen 23 kilometrelik Ordu Çevre Yolu, 2016 yılında açılıyor."

Yılmaz, çevre yolunun açılmasıyla sürücülerin 2,6 milyon litre tasarruf edeceğini, vergiler dahil toplam yıllık tasarruf tutarının ise 26,5 milyon lira olacağını tahmin ettiklerini sözlerine ekledi.