Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ABTÜ) Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) öğrencilerinin Çukurova Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Sınavı’na (ÇUÖS) ücretsiz girebileceği bildirildi.
ABTÜ koordinatörlüğünde yürütülmekte olan “Suriyeli Misafir Öğrencilere Türkçe Öğretimi Projesi IV” ve “Suriye ve Iraklılar İçin İleri Düzey Türkçe Eğitimi Programı” projesi kapsamında ABTÜ TÖMER, Osmaniye Cevdetiye Konaklama Merkezi, Adana Sarıçam Konaklama Merkezi’nde Türkçe öğrenmekte olan 109 Suriye uyruklu öğrenci, 23 Nisan 2016’da yapılacak olan Çukurova Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Sınavı’na ücretsiz girebilecek.
Aralarında ABTÜ’nün de bulunduğu 68 üniversite tarafından yabancı uyruklu öğrencilerin başvurusunda sonuçları kabul edilen Çukurova Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Sınavı, yurt içinde ve yurt dışında 12 merkezde yapılacak. Sınav başvuru ücreti ise 65 Amerikan Doları.
ABTÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Gül’ün girişimleri neticesinde sosyal sorumluluk kapsamında TÖMER öğrencilerinin ücretsiz yararlanmasına karar verilen sınav sonuçları ile söz konusu öğrenciler ABTÜ lisans programlarına da başvurabilecekler.
Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığınca desteklenen projeler kapsamında Konaklama Merkezleri ile ABTÜ TÖMER’de Türkçe öğrenmeye devam eden öğrenciler, ABTÜ’nün girişimiyle gerçekleşen ücretsiz sınav imkanından dolayı teşekkür ettiler.