SAMSUN (AA) - Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) içinde yer alan İnşaat Sektörü Meslek Grubu üyeleri, bir araya geldi.

Burada konuşan Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, inşaat sektörünün önemine değinerek, "Odamızda 36 farklı meslek grubu var. Bunlardan en kalabalığı inşaat sektörü grubu" dedi.

İnşaat sektörünün ülke ekonomisinin lokomotifi konumunda bulunduğuna dikkati çeken Murzioğlu, sektörün sadece somut olarak yapıyı inşa etmekle kalmadığını, inşa ettiği yapılarla ekonomik ve sosyal çevre üzerinde itici ve belirleyici güç oluşturduğunu söyledi.

İçinde bulunulan yüzyılda inşaatın sadece taş, tuğla, çimento olmadığını, yaşam konforunu üreten olduğunu dile getiren Murzioğlu, "İnşaat sektörü kendisine bağlı 200’den fazla alt sektörün ürettiği mal ve hizmete talep yaratan da konumdadır. Kısacası inşaat sektörü istihdam gücü yüksek sektörlerin başında gelmektedir" dedi.

Bilindiği gibi tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklere yönelik belgeli usta çalıştırma zorunluluğu geldiğini, inşaat sanayisinin de çok tehlikeli sınıfta yer aldığına işaret eden Murzioğlu, bu nedenle cezai müeyyidelere maruz kalmamanız için gerekli tedbirlerin alınmasını önerdi.

Programa katılan AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş ise Türkiye'de bir seçim süreci yaşandığını anımsatarak, 1 Kasım seçimlerinin ülke, millet ve insanlık için hayırlara vesile olmasını diledi.

İnşaat sektörü durunca yaklaşık dört bin ürünün de satışının durma noktasına geldiğini vurgulayan Köktaş, inşaat sektörünün ayrıca önemli bir istihdam kapısı olduğunu dile getirdi.

Yaşanan durgunluğun sektörde çalışanları olumsuz etkilediğini anlatan Köktaş, şöyle konuştu:

"İşsiz, sokakta kalan bir inşaat işçisinin, 'bana iş bul' dediği ilk kişi biz siyasileriz. Onun için biz de isteriz ki güven ve istikrar devam etsin. Banka konut kredi faizleri dört ay önce 0,80 civarındayken, bugün 1,3’lere doğru gidiyor. İşte bu güven ve istikrarın etkisini gösteriyor. Güven ve istikrar devam ettiği sürece iş ve aş konusu da gündemde olmayacak. İnşaat sektörümüzün de içinde bulunduğu sıkıntıların aşılması açısından da 1 Kasım seçimleri çok önemli. Ben sizlerin içinden biriyim, sizlerin sorunlarını sektörün içinden biri olarak, işadamı olarak, bir siyasetçi olarak bilen bir kardeşinizim. İnşallah 1 Kasım seçimlerinden sonra tekrar güven ortamı sağlanacak ve ülkemiz tekrar çıkışa geçecek."

Programa Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Haluk Akyüz, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Yiğit Tören, yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri ile inşaat sektörü meslek grubu üyeleri katıldı.